Tilaisuudet

Järjestämme maksuttomia keskustelutilaisuuksia rahapelaamisesta ja vertaistuesta eri puolilla Suomea. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

HELSINKI

Läheisten teemaillat

Läheisilta on avoin keskusteluryhmä, jonka aiheet koskettavat liikaa pelaavien läheisiä. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti, jaetaan kokemuksia ja etsitään ratkaisuja yhdessä. Keskustelua ohjaavat työntekijät. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua. Läheisten teemaillat järjestetään yhteistyössä Tiltin kanssa.

  • 2.8. klo 18-20
  • 6.9. klo 18-20
  • 4.10 klo 18-20
  • 1.11. klo 18-20
  • 29.11. klo 18-20

Illat järjestetään Tiltissä (Siltasaarenkatu 12C, 6. krs, kulku Paasivuorenkadulta).

LAHTI

Rahapelaamisesta pitää puhua -keskustelutilaisuus

Tiistai 12.12. klo 17-19 Café Horuksessa (Rautatienkatu 12)

Miten tukisit ihmistä, joka hakee sinulta apua rahapeliongelmaansa?
Ongelmallinen rahapelaaminen on ollut viime aikoina paljon esillä, mutta siitä puhuminen on vielä useimmille meistä vierasta. Vaikka neljä viidestä suomalaisesta pelaa rahapelejä säännöllisesti ja ongelmapelaajia on kolmannes enemmän kuin lahtelaisia, tiedämme rahapelaamisesta liian vähän.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Sosiaalialan osaamiskeskus Verson kanssa. Tilaisuus on rento mahdollisuus oppia uutta ajankohtaisesta ja tärkeästä aiheesta. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan yhdessä kollegan, ystävän tai sukulaisen kanssa. Tilaisuudessa ovat paikalla Pelirajat’on-toiminnan suunnittelija Jouni Saarelainen, kokemusasiantuntija sekä rahapelaamiseen liittyviä keskusteluja tutkinut Miikka Vuorinen. Miikka on tehnyt tänä vuonna laajaa tutkimusta haastattelemalla nykyisiä ja entisiä rahapelaajia tärkeistä, pelaamiseen liittyvistä kohtaamisista läheisten ja ammattilaisten kanssa. Tutkimuksen tulokset julkaistaan maaliskuussa 2018, mutta tilaisuudessa voit jo kuulla, miten rahapelaamisesta voi puhua ja miten ongelmallisesti rahapelaavia voi tukea.

Tilaisuus on maksuton ja osallistujille tarjotaan kahvi/tee. Tulethan ajoissa paikalle!

Ilmoittautumiset ti 5.12. mennessä osoitteeseen jouni.saarelainen@sosped.fi

Lisätiedot

Haluatko kysyä keskustelutilaisuuksista tai järjestää sellaisen omalla paikkakunnallasi? Tilaisuuksiin liittyvissä kysymyksissä auttaa suunnittelija Jouni Saarelainen, jouni.saarelainen (at) sosped.fi / 040 821 1011.