Voimavarakurssit

Tietoa, voimavaroja ja vertaistukea

Tarjoamme ongelmallisesti rahapelejä pelaaville ja heidän läheisilleen viisipäiväisiä voimavarakursseja kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Järjestämme vuonna 2017 kaksi voimavarakurssia:

Kenelle?

Haemme voimavarakursseille

  • parhaillaan rahapeliongelman kanssa kamppailevia
  • niitä, jotka ovat jo saaneet ongelman hallintaansa, mutta kaipaavat vielä vahvistusta ja tukea pelaamattomuudelleen
  • ongelmallisesti pelaavien läheisiä

Kurssille voi ja kannattaa hakea myös pariskuntana.

Kurssille mahtuu yhteensä 14 täysi-ikäistä osallistujaa. Valitsemme osallistujat haastatteluiden perusteella. Pyrimme muodostamaan mahdollisimman tasapainoisen ja toimivan ryhmän. Haastatteluissa kerromme tarkemmin kurssista ja sen sisällöstä sekä kuulemme kiinnostuneen elämäntilanteesta sekä tavoitteista ja odotuksista.

Kurssin ohjelma

Kurssilla on tilaisuus keskustella liiallisen pelaamiseen elämään tuomista haasteista yhdessä asiantuntijoiden ja vertaisten kanssa. Kurssilla saa ymmärrystä samojen asioiden kanssa painivilta sekä tietoa ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen. Viikon aikana käsitellään rahapeliongelmaa, peliriippuvuutta ja toipumista, läheisen roolia sekä pari- ja perhesuhteita, muutostyötä ja omaa hyvinvointia.

Tavoitteena on vahvistaa osallistujien voimavaroja ja hyvinvointia, tukea omien tavoitteiden toteutumista, etsiä uutta tekemistä pelaamisen tilalle sekä herättää toivoa. Toteutuksesta vastaavat Pelirajat’on-työntekijät ja kokemusasiantuntijat sekä eri alojen ammattilaiset.

Laadimme yhdessä jokaisen osallistujan kanssa yksilöllisen jatkosuunnitelman oman alueen tukipalvelujen ja vertaistuen hyödyntämiseksi.

Osallistujien keskinäinen tuki ja keskustelu on mahdollista Pelirajat’on-toiminnan ylläpitämässä Facebook-ryhmässä.

Olimme pariskuntana kurssilla. Saimme paljon molemmat ja ennen kaikkea saimme yhteisiä työkaluja tulevaan. Ja aikaa olla kahdestaan pariskuntana ilman kodin paineita. Ihmisten kanssa, joilla on samat ongelmat ja samanlaiset arjen haasteet. Uskoa huomiseen. Uskoa itseensä.

Hae voimavarakurssille

Voimavarakurssille haetaan hakulomakkeella.

Ohjeet ilmoittautumislomakkeelle: Valitse kalenterista ensin oikean loman kohdalla Lisää lomatoive (oikea reuna), jolloin loma siirtyy valituksi lomatoiveeksi yläpuolelle. Tämän jälkeen pääset täyttämään lomaketta Hae lomaa -painikkeen kautta.

Osallistujat maksavat kurssista omavastuuosuuden, joka on yleensä 10 €/kurssipäivä (yhteensä 50 €) MTLH:n ohjeistuksen mukaan. Omavastuu kattaa täyshoidon sekä kurssin ohjelman. Järjestämme kurssin Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n tuella.

Lisätietoa

Lomiin liittyviin kysymyksiin vastaa koordinaattori Catarina Forsström, cata.forsstrom (at) sosped.fi, 050 560 6428. Hakulomakkeeseen liittyvissä kysymyksissä palvelee MTLH.

Lue lisää