Voimavarakurssit

Tarjoamme ongelmallisesti rahapelejä pelaaville ja heidän läheisilleen viisipäiväisiä voimavarakursseja kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Seuraavat voimavarakurssit

Syksyn voimavarakurssi pidetään 8.-13.10.2018Anttolanhovissa, Mikkelissä.

Mukaan voi hakea 16.9. asti.

Kenelle?

Haemme voimavarakursseille

  • parhaillaan rahapeliongelman kanssa kamppailevia
  • niitä, jotka ovat jo saaneet ongelman hallintaansa, mutta kaipaavat vielä vahvistusta ja tukea pelaamattomuudelleen
  • ongelmallisesti pelaavien läheisiä

Kurssille voi ja kannattaa hakea myös pariskuntana.

Kurssille mahtuu enintään 12 täysi-ikäistä osallistujaa. Valitsemme osallistujat puhelinhaastatteluiden perusteella. Pyrimme muodostamaan mahdollisimman tasapainoisen ja toimivan ryhmän. Haastatteluissa kerromme tarkemmin kurssista ja sen sisällöstä sekä kysymme elämäntilanteestasi sekä tavoitteistasi ja odotuksistasi.

Kurssin ohjelma

Kurssilla pääset keskustelemaan liiallisen pelaamiseen elämään tuomista haasteista yhdessä asiantuntijoiden ja vertaisten kanssa. Kurssilla saat ymmärrystä samojen asioiden kanssa painivilta sekä tietoa ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen. Viikon aikana käsittelemme rahapeliongelmaa, peliriippuvuutta ja toipumista, läheisen roolia sekä pari- ja perhesuhteita, muutostyötä ja omaa hyvinvointia.

Tutustu kurssiohjelmaan (pdf)

Tavoitteena on vahvistaa voimavarojasi ja hyvinvointiasi, tukea omien tavoitteidesi toteutumista, etsiä uutta tekemistä pelaamisen tilalle sekä herättää toivoa. Toteutuksesta vastaavat Pelirajat’on-työntekijät ja kokemusasiantuntijat sekä eri alojen ammattilaiset.

Laadimme yhdessä sinun kanssasi yksilöllisen jatkosuunnitelman oman alueesi tukipalvelujen ja vertaistuen hyödyntämiseksi.

Olimme pariskuntana kurssilla. Saimme paljon molemmat ja ennen kaikkea saimme yhteisiä työkaluja tulevaan. Ja aikaa olla kahdestaan pariskuntana ilman kodin paineita. Ihmisten kanssa, joilla on samat ongelmat ja samanlaiset arjen haasteet. Uskoa huomiseen. Uskoa itseensä.

Hae voimavarakurssille

Hae voimavarakurssille hakulomakkeella. Pelirajat’on-työntekijä ottaa sinuun yhteyttä lomakkeen tiimoilta elo-syyskuussa.

Maksat kurssista omavastuuosuuden, joka on 10 €/kurssipäivä (yhteensä 50 €). Omavastuu kattaa täyshoidon sekä ohjelman.

Lisätietoa

Lomiin liittyviin kysymyksiin vastaa koordinaattori Catarina Forsström, cata.forsstrom (at) sosped.fi, 050 560 6428.

Lue lisää