fbpx Hyppää sisältöön

Apua- ja tukea kesällä 2023

Tiedotteet

Apua- ja tukea kesällä 2023

Pelirajaton-toiminnan vertaistukipalvelut jäävät kesätauolle pe 16.6. jälkeen. Vertaistoiminta jatkuu jälleen elokuun puolivälin jälkeen. Kesän aikana voit hakea vertaisryhmiin, voimavarakurssille tai vertaistlomalle ja myöhemmin heinäkuussa läheisten voimaviikonlopulle.

Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin kesälomien ajaksi. Tarvittaessa tukea ja apua on aina saatavilla.

Alla löydät tukipalveluita ja mahdollisia yhteydenotto tahoja, jotka palvelevat sinua myös heinäkuun aikana. Pelirajattoman syksyn tarjonta ei ole myöskään kaukana, joten tutustu tarjontaan alta ja hae jo mukaan vertaistukipalveluihin.


Tiltin kesä 2023

  • Avoimet ovet ovat maanantaisin klo 15–17 ja keskiviikkoisin klo 15–18 paitsi ma 31.7 ja ke 2.8.
  • Rahapelaajien vertaisrinki on maanantaisin klo 17–18.30.
  • Puuhaperjantai perjantaisin klo 11–14. Puuhaperjantaiden ohjelma suunnitellaan yhdessä juhannuksen jälkeen perjantaina 30.6. Juhannusaattona 23.6. Tiltti on suljettu.

Tiltti tarjoaa myös tänä kesänä yhteistä toimintaa myös ulkona.


Peluurin palvelut kesän aikana

Peluurin auttava puhelin ja chat ovat suljettuina perjantaina 23.6.2022.
OmaPeluurin keskustelufoorumeista saat vertaistukea myös juhannuksena.


Peliklinikka

Peliklinikan palvelut jatkuvat pääasiassa normaaliin tapaan kesäkaudella 2023, mutta joitakin poikkeuksia aukioloaikoihin on tiedossa: Peliklinikan avohoidon palvelut ovat kiinni juhannusaattona 23.6.


Pelituki

Pelituki tuottaa ja välittää tietoa raha- ja digipelaamisesta, peliongelmista ja liiallisesta internetin käytöstä. Pelituen tavoitteena on kehittää peli- ja nettihaittojen ehkäisyä, tunnistamista ja hoitoa.

Pelituki tarjoaa verkon välityksellä pelaamiseen liittyvää oma-apu -materiaalia ja testejä.

Pelituki toimintaa toteuttavat Sovatek-säätiö, Kuopion kriisikeskus ja Kirkkopalveluiden riippuvuustyön kehittämisyksikkö.


Muut palvelut:

  • Oman kotipaikkakunnan terveyspalvelut. Oman paikkakunnan terveyspalveluihin kannattaa hakeutua, jos koet tilanteesi hankalaksi. Terveyspalveluista voit tiedustella minkälaisia mahdollisuuksia paikkakunnallasi on hoitaa rahapelaamiseen liittyviä haittoja. Katso oman paikkakuntasi terveyspalveluiden kesäajat erikseen esimerkiksi paikkakunnan omilta verkkosivuilta.
  • Oman alueesi mielenterveys- ja päihdetyö palvelut auttavat. Julkiset mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat maksuttomia. Ne on tarkoitettu sekä pelaajille että läheisille. Hoitoon pääsee eri tavoilla paikkakunnasta riippuen. Hae oman kuntasi mielenterveys- ja päihdepalveluiden yhteystiedot netistä.
  • Seurakuntapalvelut tukevat vaikeissa tilanteissa. Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi antaa keskustelutukea, hänellä on myös mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Voit hakea apua siitä evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnasta, jonka alueella asut. Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen.

Kriisi- tai hätätilanteessa

Mikäli sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai elämäntilanteesi on kriisiytynyt, kannustamme soittamaan Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Hätätapauksissa voit soittaa yleiseen hätänumeroon 112.


Pelirajaton-toiminnan syksy 2023

Pelirajattoman syksyn tarjonta ei ole kaukana. Osaan vertaispalveluun voit jo hakea, ja osa vertaispalveluiden hauista avautuu lähiaikoina. Merkkaa kalenteriin jo valmiiksi esimerkiksi vertaisryhmien hakulomakkeen ajankohta.

Merkitse kalenteriisi ajankohdat, hae mukaan ja lähde matalalla kynnyksellä kohti muutosmatkaasi.

Vertaisryhmiin voit hakea 19.6. lähtien. Vertaisryhmien tiedot ja kaupungit varmistuvat elo-syyskuun vaihteessa.

Seuraava vertaisloma on 5.11.2023 – 10.11.2023 Sport & Spa Hotel Vesileppis Leppäviralla.
Tutustu vertaislomaan alta ja laita hakemus Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n sivujen kautta.

Vertaisloman hakuaika päättyy 5.8.2023

Hae jo nyt syksyn voimavarakurssille. Hakuaika päättyy 3.9.2023.

Viisipäiväinen voimavarakurssi kannustaa kohti elämänmuutosta – kohti pelaamattomuutta ja hyvinvoivaa arkea. Pääset keskustelemaan, oppimaan ja ymmärtämään paremmin rahapelaamisen eri ilmiöitä yhdessä vertaistesi kanssa. Kurssi pidetään Keski-Suomen idyllissä, Peurungan kauniin luonnon helmassa. Iltaisin käytössäsi on myös kylpylän palvelut.

Läheisten voimaviikonlopulle haetaan rahapelaajien läheisiä, jotka kaipaavat tietoa, pientä hengähdystaukoa arjesta sekä vertaistukea.

Hakuaika alkaa ma 17.7. ja päättyy su 17.9.

Chatit, vertaispuhelin ja tukihenkilöt

Kesälomien päätyttyä myös chat, tukihenkilötoiminta sekä vertaispuhelin pyörähtävät käyntiin elokuun loppupuolella. Myöhemmin syksyllä aloittaa ryhmächat.


Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, muille yhteistyötahoille, erityisesti vertaisohjaajillemme ja kokemusasiantuntijoille jälleen hienosta keväästä!

–Pelirajaton