Hyppää sisältöön

Vertaistukea ja uusia palveluita

Pelaajat, Yleinen

Perinteinen lomakuukausi on pian takana ja Suomi siirtyy hiljalleen takaisin työpaikoille. Niin Pelirajaton-hankekin, joka orientoituu lomien jälkeiseen aikaan ja tekemään omaa tehtäväänsä yhteiskunnassa. Hankkeemme on jatkoa Sosiaalipedagogiikan säätiön aikaisemmalle Pelaajien vertaistukiverkosto –projektille. Tuolloin kokeiltiin ja kehitettiin pelaajien ja läheisten vertaisryhmätoimintaa ja rakennettiin ryhmänohjaajien peruskoulutus. Nyt pyrimme vakiinnuttamaan ja juurruttamaan vertaistoiminnan pysyväksi toiminnaksi mahdollisimman laaja-alaisesti Suomeen.

Kyse on maallikkoauttamisesta. Emme pyri kouluttamaan terapeutteja vaan tukemaan ihmisiä hyödyntämään omaa kokemustaan ongelmallisesta pelaamisesta ja siitä eroon pääsystä, muiden nyt vastaavassa tilanteessa olevien avuksi. Hyvä elämänohje kenelle hyvänsä on, että yrittää olla toisille enemmän hyödyksi kuin haitaksi. Sitä periaatetta myös hankkeemme pyrkii noudattamaan ja antamaan ohjaajan tehtävästä kiinnostuneille oppia ja vinkkiä tehtävän toteuttamisessa. Vapaaehtoistyö on omaan hyvään tahtoon ja tarkoitukseen perustuvaa halua auttaa muita kanssaihmisiä. Voisiko olla arvokkaampaa tehtävää yhteiskunnassa kuin auttaa muita ihmisiä, ei taloudellisen palkkion toivossa, vaan niin sanotusti hyvää hyvyyttään. Ryhmänohjaajan tehtävässä toteutuu harvinaisen hyvin myös ajatus siitä, että auttamalla muita autat itseäsi.

Hankkeemme toimintatapa on hakea erilaisia yhteistyökumppaneita ja kokoonpanoja ympäri Suomea. Haemme ohjaajia ja tiedotamme alkavista ryhmistä laajasti, kuitenkin resurssiemme puitteissa. Ilmoittelemme lehdissä ja otamme yhteyttä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiin, velkaneuvojiin jne. ympäri Suomea. Löydettyämme ohjaamisesta kiinnostuneen henkilön, koulutamme hänet, haemme tarvittavan kokoontumistilan sekä muun tarvittavan tuen mm. työnohjauksen kyseiseltä paikkakunnalta. Tällä toimintatavalla maahan syntyy alueellisesti erilaisia yhteistyökokoonpanoja. Meidän tehtävänä on mahdollistaa näiden kokoonpanojen yhteydenpito ja toimivuus.

Suunnitelman mukaan ensimmäinen ohjaajakurssi pidetään syyskuun alussa ja ensimmäiset ryhmät alkavat syyskuun aikana.

Jos olet kiinnostunut ryhmänohjaajan tehtävästä, ryhmään osallistumisesta tai haluat toimia kumppanina vertaistoiminnan juurruttamisessa, ota yhteyttä!

Ollaan ihmisiksi ja enimmäkseen hyödyksi toisillemme. Hyvää kesänjatkoa kaikille.