Hyppää sisältöön

Kiitos Pelirajat’on vapaaehtoisille!

Kokemusasiantuntijat, Vertaisohjaajat, Yleinen

Tänään Vapaaehtoisten päivänä 3.12.2016 Pelirajat’on haluaa kiittää kaikkia toiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia vertaisohjaajia ja kokemusasiantuntijoita.

Ilman teitä Pelirajat’on toimintaa ei olisi. Ja teitä on paljon. Yhteensä teitä vapaaehtoisia on ollut jo 76, joista moni on ollut mukana monessa eri toiminnossa. Olemme voineet tarjota teille koulutuksien myötä vapaaehtoistyötä rahapeliongelmaisten ja läheisten kanssa vertaisohjaajina ja kokemusasiantuntijoina niin kasvotusten kuin puhelimen tai verkon välityksellä.

Kun tukea tarvitaan, on vertainen lähellä

Vapaaehtoistyö on vaatinut teiltä paljon aikaa ja sitoutumista Pelirajat’on toimintaan. Siitä nöyrä kiitos teille jokaiselle. Toivottavasti olette myös saaneet Pelirajat’on toiminnasta itsellenne mitä olette toivoneet ja hakeneet ja ehkä vähän enemmänkin. Olemme teitä varten ja teidän kanssanne haluamme toimintaamme rahapeliongelmaisten ja läheisten hyväksi edelleen kehittää. Sitä työtä jatkamme yhdessä myös ensi vuonna.

Haluatko auttaa?

Katso kevään 2017 vertaisohjaajakoulutus, ja hae mukaan mahdollisimman pian. Ensimmäinen osa järjestetään jo tammikuussa.

Yli 100 000 suomalaista pelaa rahapelejä ongelmallisesti. Vuoden 2015 väestökyselyn mukaan, ongelmallisesti pelaavien määrä on kasvussa. Seurauksista kärsivät myös läheiset, puolisot, vanhemmat ja lapset sekä työyhteisöt. Rahapeliongelma koskettaa jopa 800 000 läheisen elämää. Pahimmillaan liiallinen pelaaminen johtaa umpikujaan, josta ei näytä olevan ulospääsyä

Pelirajat’on tarjoaa ongelmallisesti rahapelaaville ja heidän läheisilleen monipuolista vertaistukea. Tavoitteena on parantaa ongelmallisesti pelaavien ja heidän läheistensä elämänlaatua sekä lisätä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tietoisuutta rahapeliongelmista ja sen tunnistamisesta. Teemme työtä yhdessä koulutettujen vapaaehtoisten vertaisohjaajien kanssa.