fbpx Hyppää sisältöön

Kokemusasiantuntijat – esittelyt

Kokemusasiantuntijamme

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla oma omakohtaisten kokemusten kautta syntynyttä tietoa. Tätä tietoa on jäsennetty, syvennetty ja opittu hyödyntämään koulutusten ja vertaistoiminnan kautta.

Kokemusasiantuntijat

  • tietävät, millaista on pelata ongelmallisesti tai elää ongelmallisesti pelaavan rinnalla
  • ymmärtävät syitä, seurauksia ja ratkaisuja
  • tietävät, millaista on toipua ja mitkä asiat ovat siihen vaikuttaneet
  • ovat oppineet kääntämään omia kokemuksiaan voimavaroiksi ja muiden hyödyksi
  • ovat valmiita kertomaan kokemuksistaan muille

Kokemusasiantuntijamme ovat käyneet kokemusasiantuntijakoulutuksen sekä kerryttäneet kokemusta vertaistuellisesta ohjaamisesta.

KAI

Epätoivo, toivottomuus, eristäytyneisyys, häpeä, itseinho, itsetuhoisuus, tunne siitä, että seinä on noussut vastaan. Nämä tunnetilat ovat vaihtuneet tunnetiloihin, luottamus, usko parempaan huomiseen, itsensä hyväksyminen ja rakastaminen, avoimuus, rehellisyys. 

Vertaistuen avulla löysin avun itselleni sen jälkeen, kun olin myöntänyt olevani peliriippuvainen sekä aidosti halusin ottaa apua vastaan. 

Muutostyö on pitkä ja rankka tie, muuta en voi väittää mutta siitä saatava ”voitto” on se isoin mahdollinen jackpot, pelaaminen ei enää määriä minua eikä ajatuksiani, olen se parempi versio itsestäni.

JONI

Olen Joni, 38-vuotias toipunut rahapeliriippuvainen Raahesta. Olen toiminut vuosien ajan vertaisohjaajana, tukihenkilönä ja kokemusasiantuntijana eri tehtävissä. Oman toipumiskokemukseni lisäksi olen oppinut jokaisen kohtaamani rahapeliriippuvaisen tarinoista ja tietoa karttuu kokoajan lisää. Lisäksi olen kirjoittanut kirjan Irti rahapeliriippuvuudesta, johon kokosin mielestäni tärkeimmät tekijät toipumisen tielle.