fbpx Hyppää sisältöön

Kokemusasiantuntijat – esittelyt

Kokemusasiantuntijamme

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla oma omakohtaisten kokemusten kautta syntynyttä tietoa. Tätä tietoa on jäsennetty, syvennetty ja opittu hyödyntämään koulutusten ja vertaistoiminnan kautta.

Kokemusasiantuntijat

  • tietävät, millaista on pelata ongelmallisesti tai elää ongelmallisesti pelaavan rinnalla
  • ymmärtävät syitä, seurauksia ja ratkaisuja
  • tietävät, millaista on toipua ja mitkä asiat ovat siihen vaikuttaneet
  • ovat oppineet kääntämään omia kokemuksiaan voimavaroiksi ja muiden hyödyksi
  • ovat valmiita kertomaan kokemuksistaan muille

Kokemusasiantuntijamme ovat käyneet kokemusasiantuntijakoulutuksen sekä kerryttäneet kokemusta vertaistuellisesta ohjaamisesta.

EILA

Heippa,

Olen Eila Tampereelta ja iältäni 65 vuotias.
Olen vielä vuoden 2022 elokuun työelämässä, jonka jälkeen aion heittäytyä muihin kuvioihin. Harrastan paljon lukemista, pääasiallisesti dekkareita, mutta kaikki muukin kirjallinen tuotanto kiinnostaa. Tulevaisuudessa aion pitää parempaa huolta itsestäni ja kunnostani.                                                                                                   
Minulla on ollut rahapeliongelma, jonka olen onneksi saanut selätettyä. Prosessi oli pitkä, mutta ehdottomasti tarpeellinen. Paljon hyviä oivalluksia tuli matkan varrella vastaan, mm. mikä on minun oma roolini minun omassa elämässäni: Boss.

SATU

Pelaaminen on ollut elämässäni lapsesta asti. Mummolassa käytiin raveissa, bingossa ja muistan elävästi miltä tuntui voittaa alle kouluikäisenä valtava pussillinen kolikoita.

Raitistuin noin 15-vuotta sitten, pelit hiiipivät salakavalasti arkeemme. Maksoin juomavuosien velkoja, elimme kädestä suuhun teinityttäreni kanssa. Pelasin kerran kuukaudessa pienen summan. Sitten voitimme mukavan summan, noin viikon palkan! ”Jihuu, nyt on löytynyt vastaus meidän taloudelliseen ahdinkoon” ajattelin. 

Muutama vuosi myöhemmin olin kahta työtä tekevä, väsymys krapulasta tärisevä ihmisraunio. Valheita, varastamista, häpeää..

Sain avun Pelirajaton-ryhmästä. Vaikka kompastelin ja retkahduksia tuli, lopulta huomasin kuinka pelaamattomat päivät vaihtuvat viikoiksi ja kuukausiksi. Koin luonnollisena jatkumona kouluttautua vertaisohjaajaksi sekä myöhemmin kokemusasiantuntijan työhön. 

Olen vapaa päättämään elämästäni, eikä mikään hallitse minua tai ajatuksiani. Minun on tärkeä pitää huolta itsestäni, eikä antaa liikaa valtaa viekkaille ja vaarallisille peliajatuksille.