Hyppää sisältöön

Koronatiedote

Tiedotteet

Pelirajaton-toiminnan koronatiedote (1.3.2021)

Hallitus linjasi koronaepidemian torjunnan tasolle kaksi (25.2.2021) suurimmassa osassa Suomea. Pelirajaton-toiminta ei ole poikkeus, vaan otamme vakavasti hallituksen ja aluehallintoviraston koronaohjeistukset. Toimimme aina uusimpien tai tiedossa olevien suositusten mukaisesti.

Pelirajatonin kasvokkaiset toiminnat ovat tapahtumaluontoista, jossa kokoonnutaan sisätiloissa. Ottaen huomioon tiukentuneen koronatilanteen, Pelirajatonin yli kuuden hengen tapahtumat ja kokoontumiset siirretään tulevaisuuteen tai järjestetään vaihtoehtoisesti Zoom-alustalla.

Koska Pelirajaton-toiminta sijoittuu ympäri Suomea, otamme myös huomioon ensimmäisellä tasolla olevien alueiden koronasuositukset huomioon rajaamalla kasvokkaisten tapahtumien koot maksimissaan 10 henkilöön.

Rajoitukset ovat ainakin maaliskuun loppuun saakka.
Oman alueesi koronatilanne, suositukset ja rajoitukset löytyvät Terveyden ja hyvinovointi laitoksen verkkosivuilta.

Tarkemmat lisätiedot palveluista:

Vertaisryhmiin ja Voimavarakurssiin muutoksia

Käytännössä toisen tason alueilla tämä tarkoittaa kasvokkaisten tapahtumien, kuten vertaisryhmien ja voimavarakurssin siirtämistä joko etäyhteyksiin tai myöhemmäksi keväälle, ainakin sulkuajaksi.

Kaikille ryhmiin ja muihin tilaisuuksiin hakijoille/osallistujille ilmoitetaan mahdollisista muutoksista, joko työntekijöiden tai vertaisohjaajien toimesta.

Toivomme asian suhteen kärsivällisyyttä. Asioiden järjestelyihin saattaa kulua hetki aikaa, mutta pyrimme reakoimaan kaikkiin muutoksiin mahdollisimman nopeasti.

Kevään ensimmäinen voimavarakurssi siirretään huhtikuulle.

Ensimmäinen voimavarakurssi siiretään 
ajalta 21.3.–26.3 ajalle 25.4.–30.4.

Toivomme, että kevään toinen kurssi saadaan pidettyä normaaliin tapaan Su 16.5 – Pe 21.5.2021 välisenä aikana Peurungassa. Kevään toiselle tai syksyn kurssille voit hakea jo nyt vaikka läheisesi kanssa.

Läheisten voimaviikonloppu ja Pelirajaton-loma

Tämän hetkisten tiukemmat rajoitukset eivät yllä läheisten voimaviikonloppuun, joka järjestetään 9.-11.4.2021. Haastattelemme kaikki voimaviikonlopuun hakijat ja elämme kuten koko Suomi asian kanssa, viikko kerrallaan. Ilmoitamme kaikille, jos läheisten voimaviikonloppu joudutaan siirtämään.

Yhteistyökumppanina toimiva MTLH kommentoi verkkosivuilla asiaa tiedotteessaan siten, että tämän hetkisten tietojen valossa kykenemme järjestämään Pelirajaton-loman normaalisti 18-23.4.2021.

Vertaispuhelin

Pelirajaton-vertaispuhelimeen voit jättää soittopyynnön hakulomakkeen avulla. Ohjaamme puhelun vertaisohjaajalle, joka on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kriisitilanteissa ota yhteys suoraan Valtakunnaliseen kriisipuhelimeen:  09 2525 0111 (suomenkielinen palvelu)

Jos kaipaat ohjausta omaan tilanteeseesi, voit olla yhteydessä myös Peluuriin auttavaan puhelimeen 0800 010 101. Auttava puhelin on tukenasi arkisin klo 12–18.

Peluurissa sinulle vastaa peliongelmiin erikoistunut ammattilainen. Pelirajaton-vertaispuhelimessa saat tukea vertaiseltasi, eli hänellä on omakohtainen kokemus rahapeliongelmasta.

Chat

Pelirajaton-chat palvelee normaaliin tapaan aina maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 20–21 sekä sunnuntaisin klo 21–22.

Tervetuloa keskustelemaan kaksin vertaisohjaajan kanssa. Maanantaina ohjaajana toimii läheisvertaisohajaaja. Keskiviikoisin ja sunnuntaisin entinen pelaajavertaisohjaaja.

Lisäksi Omapeluuri tarjoaa sähköisen alustan, josta saat vertaistukea ja oma-aputyökaluja muutoksen tekemiseen. 

Tukihenkilötoiminta

Tukihenkilötoimintaan koronarajoitukset eivät vaikuta. Toiminta on jo hetken toiminut puhelimitse, joten kasvokkaisia kohtaamisia ei syntyisi.


Ilmoitamme verkkosivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissa aina mahdollisista muutoksista, jotka koskettavat Pelirajaton-toimintaa.

Otamme yhteyttä jokaiseen hakijaan henkilökohtaisesti, jos jotain muutoksia tulee – muistathan olla kärsivällinen, kiitos!

Toivomme kaikille terveyttä ja jaksamista. Ethän jää yksin painavien asioiden kanssa, vaan ole rohkeasti ja matalalla kynnyksellä yhteydessä – yhdessä selviämme paremmin!