Hyppää sisältöön

Koronaviruksen vaikutukset Pelirajat'on-toimintaan

Yleinen

Seuraamme tilannetta ja toiminta siirtyy etävälineisiin

Koronavirusepidemian tilanne muuttuu jatkuvasti. Pelirajat’on seuraa tilannetta ja pyrkii mukautumaan sekä kehittämään toimintaansa hallituksen linjauksia vastaavaksi. Hallituksen linjaamien turvatoimenpiteiden vuoksi Pelirajat’on-toiminta siirtyy toistaiseksi kasvokkain tapahtuvista tapaamisista etämahdollisuuksia hyödyntäväksi.

 • Kasvokkain tapaavat vertaisryhmät ovat toistaiseksi tauolla. Vertaisohjaajat ottavat yhteyttä ryhmäläisiin, jonka jälkeen ryhmiä pyritään jatkamaan toisella tapaa.
 • Kevään tuettu loma on peruttu MTLH:n päätöksellä.
 • Voimavarakurssin toteutus on siirtynyt: Su 31.5. – Pe 5.6.
  Hakuaikaa jatketaan sunnuntaihin 3.5. saakka.
 • Lähikontaktien vähentyessä haluamme taata, että tukea löytyy yhä sitä kaipaaville. Voit merkata kalenteriisi yksilö– ja ryhmächattien aikataulut sekä toivoa lomakkeen kautta yhä tukipuheluita. Kehitämme digitaalista vertaistukea edelleen.

Muista tämä: et ole yksin

Kevään koronaepidemia aiheuttaa huolta useimmille. Pitäkää huoli itsestänne, toisistanne ja huomioikaa riskiryhmäläiset – pärjäämme parhaiten yhdessä.

 1. Pyri ylläpitämään normaaleja arkirutiineja, uudenlaisella tavalla. Ystävää ei ehkäpä voi nähdä, mutta voit soittaa!
 2. Älä lue uutisia, jotka tekevät sinut ahdistuneeksi ja kuluta uutisia vain luotettavista lähteistä.
 3. Suojele itseäsi ja auta mahdollisuuksien mukaan muita. Voit esimerkiksi tarjoutua käymään kaupassa naapurin vanhukselle. Toisen auttaminen antaa paljon myös itselle.
 4. Kokeile kotona jonkinlaista luovaa tai uudenlaista tekemistä. Piirrä, tee palapeliä, opettele soittamaan instrumenttia, kokkailemaan uusia reseptejä tai kokeile netistä löytyviä maksuttomia liikuntatunteja. Uudenlainen tekeminen suuntaa ajatukset hetkeksi muualle ja tukee mielen hyvinvointia.
 5. Sospedin ja Pelirajat’onin lisäksi moni muukin taho kehittää tällä hetkellä nopealla aikataululla erilaisia nettiratkaisuja, joiden on tarkoitus on korvata aikaisemmin kasvokkain tapahtuvaa toimintaa. Hyödynnä tarjolla olevaa nettitoimintaa ja nettitukea rohkeasti ja matalalla kynnyksellä – älä jää yksin!