Hyppää sisältöön

Kysely korona-ajan rahapelaamisesta vuonna 2021 – pelaajille ja läheisille

Tiedotteet

Koronavirus on aiheuttanut Suomen rahapelitarjonnassa poikkeustilan. Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevien sairaanhoitopiirien myyntipaikkojen rahapeliautomaatit ovat suljettuina. Miten tämä on vaikuttanut sinuun? Onko rahapelaaminen mahdollisesti lisääntynyt netissä vai kenties vähentynyt?

Sähköinen kysely kartoittaa rahapelaamista eli pelaamista, jossa pelin voitto tai tappio on rahaa tai rahan arvoinen. Tällaisia pelejä ovat esimerkiksi Veikkauksen pelit sekä ulkomaisten rahapelisivustojen pelit, kuten nettipokeri. Kysely ei koske digitaalista pelaamista.

Kysely toteutetaan yhteistyössä EHYT ry:n, Helsingin yliopiston CEACG:n, A-klinikkasäätiön kanssa ja Sosped-säätiön kanssa. 

Kansalaiskyselyn avulla tietoa korona-ajan mahdollisista muutoksista

Kyselyssä selvitetään muun muassa suomalaisten rahapelaamistottumuksia, mahdollisia korona-ajan tuomia muutoksia omaan ja läheisen rahapelaamiseen sekä kansalaisten huomioita rahapelimarkkinoinnista.

–Toteutimme viime keväänä kyselyn, jossa keräsimme tietoa siitä, kuinka poikkeustilanne on vaikuttanut rahapelaamiseen, rahapelaajiin sekä heidän läheisiinsä. Toistamme kyselyn, jotta saamme seurantatietoa ja selvyyttä siihen, onko koronatilanteen jatkuessa tilanne muuttunut vai pysynyt samana ensimmäisen kyselyn tuloksiin nähden. Kyselyn tuloksia käytetään rahapelihaittojen ehkäisyn ja hoidon kehittämisessä sekä tutkimuksellisiin tarkoituksiin, asiantuntija Eija Pietilä kertoo EHYT ry:n verkkosivujensa uutishuoneen julkaisussa Oletko sinä tai onko läheisesi pelannut rahapelejä korona-aikana? Vastaa kyselyyn!

Kysely toteutetaan anonyymina, eikä kaikkiin kysymyksiin tarvitse vastata. Kysely on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille. Kyselyssä on omat linkit rahapelaajille ja läheisille.

Kyselyyn voi vastata 21.3.2021 saakka.