Hyppää sisältöön

Peliriippuvuus lukuina

Pelaajat, Yleinen

Tiesitkö, että Suomessa on 110 000 ihmistä, jotka luokitellaan ongelmapelaajiksi?

Läheisiä, joita ongelmallinen pelaaminen koskettaa, on reilusti enemmän – noin 800 000 ihmistä. Yhteensä siis yli 900 000 suomalaista kärsii pelaamisesta jollakin tapaa.

Toisin sanottuna joka kuudes ihminen kohtaa ongelmapelaamista jossakin muodossa. Se tarkoittaa sitä, että luultavasti myös sinä olet kohdannut pelaamisesta kärsivän ihmisen.

pelirajaton_blogi2

Palataan takaisin ongelmapelaajiin. He pelaavat rahapelejä selkeästi enemmän verrattuna naapurin keskivertotimoon. Rahat hukkuvat muun muassa rahapeliautomaatteihin, Lottoon/Viking Lottoon/Jokeriin, raaputusarpoihin, Veikkauksen päivittäisiin arvontapeleihin ja Veikkauksen vedonlyönteihin.

Vaihtoehtoja riittää, mutta varsinkin Lotto on suomalaisten ehdoton suosikki. Yli puolet ongelmapelaajista pelaavat joko päivittäin tai lähes päivittäin.

Pelaaminen on vahvasti läsnä yhteiskunnassamme. Se on tuttua puuhaa lähes jokaiselle suomalaiselle. 93 % suomalaisista on pelannut rahapelejä elämänsä aikana. Miehillä luku on hieman suurempi kuin naisilla.

pelirajaton_blogi3

Rahapelejä pelataan myös joka ikäryhmässä. Yleisintä pelaaminen on 25-49 vuotiaiden keskuudessa. Suomessa rahapelejä saa lain mukaan pelata vain 18 vuotta täyttänyt henkilö. Silti myös lähes puolet nuorista, 15-17-vuotiaista suomalaisista, ovat pelanneet rahapelejä.

Tilastot osoittavat, että pelaaminen vie suomalaiset mennessään. Onneksi Suomessa on pelien lisäksi tarjolla myös lukuisia ongelmapelaajia ja heidän läheisiään auttavia tahoja. Tutustu kaikkiin avuntarjoajiin tästä.

Lisää tilastoja löydät THL:n vuoden 2011 tekemästä raportista.