fbpx Hyppää sisältöön

Tukea ja apua pelaajille ja läheisille kesällä 2022

Rahapelaaminen

Kuten monet työyhteisöt, myös Pelirajaton-tiimi jää kesälomille heinäkuun alkaessa – osa jo juhannuksesta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin, tukea ja apua on aina saatavilla.

Pelirajaton palaa lomilta 3.8. lähtien, mutta sitä ennen alla löytyy tukipalveluita, jotka palvelevat sinua myös heinäkuussa. Pelirajaton-toiminnan syksyn tarjonta ei ole myöskään kaukana, joten tutustu tarjontaan alta ja hae jo mukaan.

Tukea ja apua – kesä 22
Tieto- ja tukipiste Tiltti
Peluuri
Muut palvelut
Kriisi- tai hätätilanteessa
Pelirajaton-toiminnan syyskausi


Tiltin kesätoiminta 2022

Peliklinikan tieto- ja tukipiste Tiltin pelaajille ja läheisille suunnatut ryhmät ja toiminta jatkuu myös kesällä.

Avoimet ovet pelaajille toimii maanantaisin klo 15-17 ja keskiviikkoisin klo 15–18.00.

Vertaisrinki maanantaisin klo 17-18.30.

Puuhaperjantait
 perjantaisin klo 11-14.00, paitsi juhannusaattona 24.6. ei puuhaperjantaita.
Huom! Katso 17.6. Puuhaperjantain poikkeusaikataulu: Retki Suomenlinnaan.

Läheisten avoimet ovet torstaina 16.6., 21.7., ja 18.8. klo 16-18 (vertaisrinki läheisille klo 18-19.30)

Tiltti tarjoaa myös tänä kesänä yhteistä toimintaa myös ulkona.
Katso tarkemmat tiedot Tiltin kesätoiminnasta Tiltin verkkosivuilta.


Peluurin auttava puhelin ja chat sekä pelaajille että läheisille

Peluuri on kiinni juhannusaattona perjantaina 24.6.

Muilta osin päivystys toimii normaalisti:

Auttava puhelin palvelee arkisin klo 12-18 numerossa 0800 100 101 
Peluurin chat toimii ma, ke ja pe klo 12-15.

Loppupeleissä-ryhmächat järjestetään 29.6.2022 klo 18.30-20. Sen aiheena on ”Kesäsuunnitelmat”. Liity mukaan ryhmäkeskusteluun!

Peliklinikka

Peliklinikan palvelut jatkuvat pääasiassa normaaliin tapaan kesäkaudella 2022, mutta joitakin poikkeuksia aukioloaikoihin on tiedossa: Peliklinikan avohoidon palvelut ovat kiinni juhannusaattona 24.6. ja avohoidon palveluissa on lyhyt kesätauko 4.-17.7. ajalla

Peliklinikan uutiskirjeestä löytyvät selkeä ohjeistus ylläolevien tahojen kesätoiminnasta, sekä hoidollisen keskusteluavun numero helsinkiläisille, vantaalaisille sekä kauniaislaisille.

Peliklinikan kesäkuun uutiskirje


Muut palvelut

  • Aina voit hakeutua hoitoon oman terveyspalveluiden piiriin. Usein lääkärin kanssa keskustelu auttaa löytämään oikeita ratkaisuja tilanteeseesi.
  • Oman alueesi mielenterveys- ja päihdetyö. Julkiset mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat maksuttomia. Ne on tarkoitettu sekä pelaajille että läheisille. Hoitoon pääsee eri tavoilla paikkakunnasta riippuen. Hae oman kuntasi mielenterveys- ja päihdepalveluiden yhteystiedot netistä.
  • Seurakuntapalvelut. Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi antaa keskustelutukea, hänellä on myös mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Voit hakea apua siitä evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnasta, jonka alueella asut. Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen.

Kriisi- tai hätätilanteessa

Mikäli sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai elämäntilanteesi on kriisiytynyt, kannustamme soittamaan Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Kriisipuhelimen lisäksi kunnalliset terveyspalvelut auttavat tarvittaessa. Katso oman paikkakuntasi terveyspalveluiden kesäajat erikseen esimerkiksi paikkakunnan omilta verkkosivuilta.

Hätätapauksissa voit soittaa yleiseen hätänumeroon 112.


Pelirajaton-toiminnan syyskausi

Pelirajaton tarjoaa jälleen elokuun loppupuolelta lähtien eri palveluista niin pelaajille kuin läheisille. Eri palveluihin voi laittaa hakulomakkeen ja olemme sinuun yhteydessä syyskauden alkaessa.

  • Vertaistukiryhmät. Ryhmät alkavat syyskuun loppupuolella. Voit laittaa hakulomakeen verkkosivujen kautta, niin ohjaaja on sinuun yhteydessä ennen ryhmän alkua.
  • Voimaa vertaisuudesta -loma. Seuraava loma on lokakuussa, mutta hakuaika päättyy jo 2.7. Tutustu Voimaa vertaisuudesta -lomaan ja laita hakemus Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n sivujen kautta.
  • Kesäkauden päätyttyä myös chat, tukihenkilötoiminta sekä vertaispuhelin pyörähtävät käyntiin.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, muille yhteistyötahoille, erityisesti vertaisohjaajillemme ja kokemusasiantuntijoille jälleen hienosta keväästä! Kesän jälkeen jatketaan levänneinä ja uusilla tuulilla.