fbpx Hyppää sisältöön

Webinaarit rahapelaajien läheisille

Läheisille

Webinaarit rahapelaajien läheisille

Pelirajaton järjestää kaksi maksutonta webinaaria rahapelaajien läheisille tiistaina 25.4.2023 ja tiistaina 2.5.2023 kello 18.00–19.30.

Ensimmäistä webinaaria ohjaa äititaustainen ja toista puolisotaustainen läheisvertaisohjaaja. Molemmissa webinaareissa on mukana toipunut pelaaja.

Webinaarit pidetään Teams-alustalla. Halutessasi pääset esittämään kysymyksiä chatin kautta webinaarin aikana sekä osallistumaan keskusteluun. Osallistuminen tapahtuu ilman kuvaa ja ääntä, ja pelkällä nimimerkillä.

Tutustu webinaareihin alta ja ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja ohjeet sähköpostiin 1–2 päivää ennen webinaaria.

Tervetuloa mukaan!

Miten autan lastani ottamaan vastuun itsestään?

Tiistaina 25.4. klo 18.00–19.30

Jälleen lapseltani on rahat loppu, toivo kateissa ja suunta hukassa. Miksei avustani ole apua? Mitä olen tehnyt väärin? Miten saan pelaamisen pois päiväjärjestyksestä?

Oman lapsen ongelmallinen rahapelaaminen tuottaa vanhemmalle usein suurta tuskaa. Oma lapsi on oma lapsi vielä aikuisenakin. Henkistä napanuoraa on vaikeaa saada poikki.

Tässä webinaarissa kuulet, mitä kaikkea pelaajan vanhemman muutos käytännössä tarkoittaa ja miten ahdistusta ja henkistä kuormaa on mahdollista vähentää. Äititaustainen vertaisohjaajamme kertoo, miten on itse tunnistanut omia rajojaan, käsitellyt vaikeita tunteitaan sekä lopulta onnistunut auttamaan aikuista lastaan ottamaan vastuun itsestään. Lisäksi kuulet toipuneelta pelaajalta, mikä rooli hänen vanhemmillaan oli pelaamisessa sekä siitä eroon pääsyssä.

Vanhemmat sekä muut läheiset, tervetuloa saamaan tietoa, tukea ja uusia näkökulmia omaan ja pelaajan muutokseen.

Puolisona tunteiden vuoristoradassa

Tiistaina 2.5. klo 18.00–19.30

Miksi puolisoni pelaa niin paljon? Onko kumppanillani rahapeliongelma? Voiko tästä kyydistä yhdessä selvitä? Mitä minun kuuluu puolisona tehdä tai sanoa?

Tässä webinaarissa saat lisää ymmärrystä siitä, millaista on olla pelaajan kumppani, mitä vaiheita matkaan usein kuuluu ja miten tästä voi yhdessä tai yksin selvitä.

Puolisotaustainen kokemusasiantuntijamme kertoo, miten kumppanin rahapeliongelman voi tunnistaa, millaisia vaikutuksia pelaamisella on puolisoihin ja ihmissuhteeseen sekä miten itsestään voi onnistua pitämään vaikeasta tilanteesta huolimatta huolta. Kuulet myös, mitä pelaajataustainen kokemusasiantuntijamme ajattelee puolison roolista: mitä on mahdollistaminen ja millainen tuki voi auttaa?

Puolisot ja ex-puolisot sekä muut läheiset, tervetuloa mukaan saamaan tietoa, tukea ja uutta ymmärrystä oman ja yhteisen hyvinvointinne edistämiseen.

Haluatko olla mukana kehittämässä läheisten palveluita?
Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kysely on suunnattu kaikille heille, jotka ovat kokeneet haittoja läheisensä rahapelaamisesta. Kyselyyn vastaamalla autat meitä ymmärtämään, millaisia vertaispalveluita läheisille tulisi jatkossa tarjota, jotta läheisten olisi helpompaa hakeutua niihin ja he hyötyisivät niistä nykyistäkin paremmin.

Lisätiedot

Markus Sjöholm

Kohtaamis- ja läheistyön asiantuntija

markus.sjoholm@sosped.fi | 041 545 2595