Haluatko auttaa?

Etsitkö merkityksellistä tekemistä? Haluatko auttaa? Sinulla on tieto, me tarjoamme taidon.

Etsimme uusia vertaisohjaajia. Vertaisuus tarkoittaa sitä, että sinulla on oma kokemus ongelmallisesta rahapelaamisesta tai läheisenä elämisestä. Sinulla on siis tietoa, jota kaikilla ei ole.

Tarjoamme sinulle mielekkään tavan tukea kanssakulkijoita sekä aktiivisen vertaisohjaajien yhteisön, johon kuuluu yli 90 ohjaajaa ympäri Suomea.

Ihmisten tukemisesta et tarvitse aiempaa kokemusta. Koulutuksemme auttaa sinua toimimaan vertaisohjaajana ja ohjaamaan omaa ryhmää.

”Olen saanut olla vertaisena asiassa, joka on ollut itselleni ongelma pitkään. Saanut jakaa omaa kokemusta ja paikata sitä muiden kokemana. Syventänyt tietoa ja näkemystä ongelmasta. Saanut olla mukana kappaleen matkaa ihmisten kanssa, joita tämä pulma yhdistää. Ollut eduksi myös sosiaalisten taitojen suhteen.”

Vertaisohjaajana toimiminen

Autamme sinua koulutuksen jälkeen vertaisryhmän käynnistämisessä omalla paikkakunnallasi. Tiedotamme ryhmästä, hankimme sopivat kokoontumistilat sekä tuemme ohjaamista säännöllisellä työnohjauksella.

Saat halutessasi tueksesi oman mentorin eli kokeneemman ohjaajan. Mentori tukee sinua oman kokemuksensa pohjalta ensimmäisen ryhmäsi aikana.

Ohjaamisesta ei makseta palkkiota, vaan se perustuu vapaaehtoisuuteen. Toisaalta, siitä ei synny myöskään kuluja, vaan korvaamme ohjaamisesta aiheutuvat kulut.

Peruskoulutuksen jälkeen olet tervetullut ohjaajayhteisöön ja sen virkistystapahtumiin ja täydennyskoulutuksiin, joita järjestetään pari kertaa vuodessa. Myöhemmin sinulla on mahdollisuus kokeilla myös muuta ja kouluttautua esimerkiksi ohjaajaksi vertaispuhelimeen tai verkkoon, kokemusasiantuntijaksi sekä mentoriksi.

”Oivalsin, kuinka tärkeää ja merkittävää läheisille tarjottava vertaistuki todella on. Jotkut kertoivat ensimmäistä kertaa toiselle henkilölle läheisen peliongelmasta ja kuinka se on heihin vaikuttanut. Tunne siitä, että olisi ypöyksin ongelmiensa kanssa, hälveni kaikilla – myös ohjaajalla.”

Ilmoittaudu mukaan

Ohjaajiksi etsimme ihmisiä, joilla on omakohtainen kokemus ongelmallisesta rahapelaamisesta tai läheisen elämisestä. Sen lisäksi edellytämme:

  • Täysi-ikäisyyttä
  • Tasapainoista elämäntilannetta, joka mahdollistaa toisen tukemisen (esimerkiksi pelaamatonta aikaa vähintään 6 kk, riittävästi aikaa)
  • Halua ja innostusta osallistua koulutukseen ja ohjata omaa ryhmää
  • Sitoutumista ainakin yhden ryhmän ohjaamiseen ja työnohjaukseen

Keskustelemme kanssasi etukäteen koulutuksesta, vertaisohjaajan tehtävästä  ja elämäntilanteestasi. Päätös osallistumisesta tehdään yhdessä.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoa

Vertaisohjaajana toimimiseen ja koulutukseen liittyviin kysymyksiin vastaa suunnittelija Jouni Saarelainen, jouni.saarelainen (at) sosped.fi, 040 821 1011

Lue lisää