fbpx Hyppää sisältöön

Vertaistukea pelaajille ja läheisille

Vertaistukea pelaajille ja läheisille

Tarjoamme ongelmallisesti rahapelaaville ja heidän läheisilleen monipuolista vertaistukea valtakunnallisesti. Haluamme parantaa liiallisesta rahapelaamisesta kärsivien elämänlaatua sekä lisätä ihmisten tietoisuutta rahapeliongelmasta. Työskentelemme yhdessä koulutettujen vapaaehtoisten kanssa, joilla on omakohtainen kokemus ongelmallisesta rahapelaamisesta tai pelaajan läheisenä elämisestä.

Vertaispalvelut:

Vertaisryhmät

Pelaajien ryhmät on tarkoitettu sinulle, joka haluat lopettaa tai huomattavasti vähentää rahapelaamista. Ryhmässä pääset käsittelemään tilannetta luottamuksellisesti toisten saman kokeneiden kanssa, saat neuvoja asian käsittelyyn ja pelaamattomuuteen.

Läheisten ryhmät on tarkoitettu sinulle, jonka elämään toisen rahapeliongelma vaikuttaa. Ryhmässä saat ymmärrystä toisilta samankaltaisessa tilanteessa olevilla, sekä tietoja, neuvoja arjessa jaksamiseen ja tilanteen käsittelemiseen. 


Chatit ja Tehostartti

Pelirajaton-chatissa voit keskustella nimettömästi ja vaivattomasti vertaisen kanssa. Chatissa päivystää sekä toipuneita pelaajia että pelaajien läheisiä. Chat on auki useana iltana viikossa. Yksilöchatin lisäksi tarjolla on eri teemoihin pureutuvia ryhmächatteja.

Vertaisohjaamamme ovat mukana OmaPeluurissa ohjaamassa suljettuja verkkoryhmiä.


Vertaispuhelin

Vertaispuhelimessa voit keskustella liiallisen pelaamisen elämään tuomista haasteista vertaisen kanssa. Ajanvarauksen yhteydessä valitsemme sinulle sopivan vertaisen, toipuneen pelaajan tai läheisen.


Tukihenkilöt

Tukihenkilöt tarjoavat kahdenkeskistä vertaistukea kasvokkain tai puhelimessa. Tukisuhteesta laaditaan sopimus, jossa kuvataan tukisuhteen tavoitteet ja reunaehdot.


Voimavarakurssi

Järjestämme viisipäiväisiä voimavarakursseja kaksi kertaa vuodessa. Sekä pelaaja että läheinen saavat kurssilta uusia voimavaroja ja työvälineitä tilanteen käsittelyyn.


Vertaislomat

Järjestämme viisipäiväisiä Pelirajaton-lomia Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n tuella kaksi kertaa vuodessa. Rentoutumisen ohessa voi osallistua päivittäin ryhmätapaamiseen, jossa käsitellään rahapeliongelmaa eri näkökulmista.


Voimaviikonloppu läheisille

Järjestämme voimaviikonloppuja läheisille. Viikonloppu soveltuu läheisille, jotka kaipaavat vertaistukea, uutta tietoa ja pyrkivät parantamaan omaa oloaan. Emme suosittele sitä akuutissa kriisissä oleville läheisille, joiden tilanne edellyttää ensisijaisesti ammattilaisen tukea.


Tilaisuudet valtakunnallisesti livenä sekä verkossa

Järjestämme keskustelutilaisuuksia ympäri Suomea aina mahdollisuuksien ja toiveiden mukaisesti. Tilaisuudet ovat vertaistuellisia ja osallistujille maksuttomia. Niihin voi osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet: rahapelaajat ja läheiset.

Pääasiassa tilaisuuksia ohjaa Pelirajaton-toiminnan kokemusasiantuntijat. Tarkasta tulevat tilaisuudet linkistä.


Tiedätkö mitä on elää peliongelman kanssa – tule vapaaehtoiseksi!

Koulutetut vapaaehtoiset ovat toimintamme sydämessä. Pelirajaton-vapaaehtoisilla on oma kokemus rahapeliongelmasta tai läheisenä elämisestä. Koulutetut vapaaehtoisemme toimivat monissa eri tehtävissä ja ovat osa aktiivista Pelirajaton-yhteisöä. Uusille vapaaehtoisille järjestetään maksuton peruskoulutus.


Digipelirajaton

Tukea ongelmallisesti digipelaaville!

Digipelirajaton tuottaa ja julkaisee tietoa digitaalisesta pelaamisesta sekä tarjoaa vertaistukea ongelmallisesti digipelaaville ja heidän läheisilleen. 


MAPELI

”Вы можете получить полную информацию о азартных играх, игровой зависимости, а так же поддержку на русском языке на сайте mapeli.fi . Анонимный чат для русскоязычных работает, по понедельникам 10-13 и четвергам 13-16.”