Hyppää sisältöön

Vertaispuhelin

Pilaako pelaaminen päiväsi? Pänniikö läheisen pelaaminen?

Tarjoamme rahapeliongelmista kärsiville pelaajille ja läheisille mahdollisuuden keskustella puhelimitse koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa.

Vertaispuhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti liiallisen pelaamiseen elämään tuomista haasteista vertaisen kanssa. Puhelimessa saat ymmärrystä saman asian kanssa painineelta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Millaisia vertaisia on tarjolla?

Vertaispuhelimen pelaajista löytyy eri ikäisiä entisiä pelaajia, miehiä ja naisia, joiden oma pelaaminen on ollut jo pidempään hallinnassa. Rahapelaaminen aiheutti vertaisille erilaisia seurauksia ja myös pelaamisesta vapautumisen keinot ovat vaihdelleet.

Vertaispuhelimen läheiset koostuvat rahapelaajien puolisoista, vanhemmista tai lapsista. Osa läheisten pelaajista on saanut ongelmallisen pelaamisensa jo hallintaan, osa ei. Läheisten keinot oman tasapainon ja hyvinvoinnin löytymiseen ovat vaihdelleet.

Pyydä keskusteluaikaa

Voit pyytää keskusteluaikaa lomakkeella:

Valitsemme lomakkeen perusteella sinulle sopivan koulutetun vertaisohjaajan, joka ottaa sinuun yhteyttä viikon sisällä. Vertaisohjaaja ehdottaa sinulle tekstiviestillä ajankohtaa puhelulle. Tukipuhelu kestää enintään tunnin.

Puhelinkeskustelut ovat luottamuksellisia ja vaitiolosääntöä kunnioitetaan. Vaitiolositoumus ulottuu myös keskustelun päättymisen jälkeen.

Pelirajat’on kerää ja ylläpitää toimintansa edellyttämää rekisteriä, joka sisältää henkilötietoja. Lomakkeen lähettämällä hyväksyn tietojen käsittelyn rekisteri- ja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Mikäli sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai elämäntilanteesi on hyvin kriisiytynyt, kannustamme soittamaan Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

”Puhelu antoi uskoa ja luottamusta: ei ole yksin ja tästäkin voi selviytyä.”

Lisätietoa

Haluatko kysyä tai keskustella vertaispuhelimesta?

Catarina Forsström

Koordinaattori

cata.forsstrom (at) sosped.fi | 050 560 6428