Hyppää sisältöön

Vertaispuhelin

Pilaako pelaaminen päiväsi? Pänniikö läheisen pelaaminen?

Tarjoamme rahapeliongelmista kärsiville pelaajille ja läheisille mahdollisuuden keskustella puhelimitse koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa.

Vertaispuhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti liiallisen pelaamiseen elämään tuomista haasteista vertaisen kanssa. Puhelimessa saat ymmärrystä saman asian kanssa painineelta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Millaisia vertaisia on tarjolla?

Vertaispuhelimen pelaajista löytyy eri ikäisiä toipuneita pelaajia, miehiä ja naisia, joiden oma pelaaminen on ollut jo pidempään hallinnassa.

Vertaispuhelimen läheisistä löytyy eri ikäisiä rahapelaajien puolisoita, vanhempia ja lapsia. Osa läheisten pelaajista on saanut ongelmallisen pelaamisensa jo hallintaan, osa ei. Läheisten keinot oman tasapainon ja hyvinvoinnin löytymiseen ovat vaihdelleet.

Vertaispuhelu

Vertaispuhelut ovat luottamuksellisia ja vaitiolosääntöä kunnioitetaan. Vaitiolositoumus ulottuu myös keskustelun päättymisen jälkeen.

Valitsemme lomakkeen perusteella sinulle sopivan koulutetun vertaisohjaajan, joka ottaa sinuun yhteyttä viikon sisällä. Vertaisohjaaja ehdottaa sinulle tekstiviestillä ajankohtaa puhelulle. Puhelu kestää enintään tunnin. Puheluja käydään toistaiseksi vain suomeksi.


Mikäli sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai elämäntilanteesi on hyvin kriisiytynyt, kannustamme soittamaan Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

”Puhelu antoi uskoa ja luottamusta: ei ole yksin ja tästäkin voi selviytyä.”

Lisätietoa

Haluatko kysyä tai keskustella vertaispuhelimesta?

Markus Sjöholm

Kohtaamis- ja läheistyön asiantuntija 

markus.sjoholm (at) sosped.fi | 041 545 2595