Hyppää sisältöön

Vapaaehtoistoiminta

Sinä voit auttaa. Tule mukaan!

Sinä tiedät, millaista on elämä rahapeliongelman kanssa. Siksi voit oman kokemuksesi kautta parhaiten auttaa heitä, jotka kaipaavat tukea rahapeliongelman käsittelemiseen.

Parhaiten autat kouluttautumalla Pelirajat’on-vertaisohjaajaksi. Olemme kouluttaneet jo yli 100 vertaisohjaajaa ympäri Suomen. He muodostavat verkoston, johon toivotamme kaikki uudet hakijat ilolla mukaan.

Ohjaaminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Siitä ei makseta palkkiota, mutta siitä ei myöskään synny kuluja, sillä korvaamme kaikki ohjaamisesta ja koulutuksesta aiheutuvat kulut.

Sinulla on tieto, me tarjoamme taidon. Vertaisohjaajaksi pääset käymällä maksuttoman peruskoulutuksen. Ihmisten tukemisesta et tarvitse aiempaa kokemusta.

Ohjaajiksi etsimme ihmisiä, joilla on omakohtainen kokemus ongelmallisesta rahapelaamisesta tai läheisenä elämisestä. Sen lisäksi edellytämme:

  • Täysi-ikäisyyttä
  • Tasapainoista elämäntilannetta, joka mahdollistaa toisen tukemisen (esimerkiksi pelaamatonta aikaa vähintään 6 kk ja riittävästi aikaa vapaaehtoistyölle)
  • Halua ja innostusta osallistua koulutukseen
  • Kiinnostusta toimia ohjaajana ryhmässä, chatissa, verkkokeskusteluissa tai puhelimessa
  • Sitoutumista vertaisohjaajan tehtävään

Keskustelemme kanssasi etukäteen koulutuksesta, vertaisohjaajan tehtävästä  ja elämäntilanteestasi. Päätös osallistumisesta tehdään yhdessä.

Autamme sinua koulutuksen jälkeen vertaisohjaamisessa alkuun sekä tuemme sitä säännöllisellä työnohjauksella. Saat tueksesi myös oman mentorin eli kokeneemman ohjaajan. Mentori tukee sinua oman kokemuksensa pohjalta.

Peruskoulutuksen jälkeen olet tervetullut ohjaajayhteisöön ja sen virkistystapahtumiin ja täydennyskoulutuksiin, joita järjestetään pari kertaa vuodessa. Myöhemmin sinulla on mahdollisuus kouluttautua esimerkiksi kokemusasiantuntijaksi sekä mentoriksi.

Ilmoittaudu mukaan


Lisätietoa

Haluatko kysyä tai keskustella vapaaehtoistoiminnasta, vertaisohjaajana toimisesta ja koulutuksista?

Petri Kauhanen

Koordinaattori

petri.kauhanen (at) sosped.fi | 0400 550 101

”Vertaisryhmän ohjaaminen on osa toipumisprosessiani”