Vertaistukea verkossa

Pelaatko liikaa? Kärsitkö läheisen pelaamisesta?

Tarjoamme rahapeliongelmista kärsiville pelaajille ja läheisille mahdollisuuden keskustella netissä koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa. Voit kirjoittaa luottamuksellisesti liiallisen rahapelaamisen elämään tuomista haasteista ja saada ymmärrystä saman asian kanssa painineelta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Vertaischat

Kaipaatko vertaistukea? Haluatko kuulla toisen kokemuksia? Pohditko mitä voisi ja pitäisi tehdä?

Chatissa voit keskustella kahdestaan nimettömästi ja vaivattomasti saman kokeneen henkilön eli vertaisen kanssa. Vertaischatissa päivystää sekä entisiä pelaajia että pelaajan läheisiä.

Käynnistä keskustelu kirjoittamalla alareunassa olevaan chat-ikkunaan. Ikkuna on näkyvissä ainoastaan päivystysaikoina. Vertaischat toimii myös mobiililaitteissa.

Chat avoinna

  • Tiistaisin klo 18-19 (keskustelemassa pelaajan läheinen)
  • Keskiviikkoisin klo 21-22 (keskustelemassa toipunut pelaaja)

 

Verkkoryhmät

Käynnistämme tänä syksynä kaksi verkkovertaisryhmää yhteistyössä Peluurin kanssa.

Verkkovertaisryhmä läheisille

Ryhmä on alkanut, eikä siihen oteta enää mukaan uusia jäseniä.

Seitsemän viikkoa kestävä ryhmä käynnistyy ke 1.11.2017 ja siihen otetaan mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille läheisille (puolisoille, vanhemmille, lapsille), jotka haluavat vertaisten kanssa pohtia ongelmallisen rahapelaamisen vaikutuksia itseensä sekä oppia, miten omaa jaksamista ja hyvinvointia voi tukea. Ryhmää ohjaavat kaksi Pelirajat’on-vertaisohjaajaa, joilla on oma kokemus pelaajan läheisenä elämisestä. Taustatukena on Pelirajat’on-toiminnan työntekijä.

Joka viikko ryhmässä käsitellään yhtä läheisen jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta olennaista teemaa. Teemoihin liittyy erilaisia tehtäviä, joita voit tehdä viikon aikana joustavasti oman aikataulusi mukaan. Viikko käynnistetään aina keskiviikkona ja yhteisestä pohdinnasta tehdään yhteenvetoa ma-ti. Ryhmästä hyötyy parhaiten aktiivista tehtävien tekemällä sekä osallistumalla keskusteluihin.

Ryhmässä käydään läpi mm.

  • rahapeliongelmaa ja sen vaikutuksia läheisiin
  • ihmissuhteita ja vuorovaikutustaitoja
  • selviytymiskeinoja, ratkaisuja ja auttamisen rajoja
  • omaa jaksamista, voimavaroja ja hyvinvointia
  • omien tavoitteiden mukaista muutosta ja sen ylläpitämistä

Tehostartti muutokseen -verkkovertaisryhmä pelaajille

Ryhmä on alkanut, eikä siihen oteta enää mukaan uusia jäseniä.

Kuusi viikkoa kestävä ryhmä käynnistyy ma 8.1.2018 ja siiheen otetaan mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille pelaamisen lopettamiseen tai rajoittamiseen pyrkiville, jotka ovat valmiita kuuden viikon aktiiviseen työskentelyyn ohjatussa vertaisryhmässä. Ryhmää ohjaavat Peluurin asiakastyöntekijä sekä peliongelman itse kokenut ja siitä toipunut Pelirajat’on-vertaisohjaaja.

Jokaisella viikolla käsitellään yhtä pelaamisen muuttamiseen olennaisesti liittyvää teemaa. Osallistuminen edellyttää aktiivista tehtävien tekemistä sekä osallistumista keskusteluihin.

Lue lisää ja ilmoittaudu OmaPeluurin kautta

Huomaathan että osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä palveluun. Jos olet jo rekisteröitynyt OmaPeluurin, kirjaudu tunnuksillasi palveluun Peluurin etusivun kautta. Kirjautumisen jälkeen löydät ryhmän Ryhmät -luettelon viimeisenä.

Vertaisohjaajat OmaPeluurissa

Vertaisohjaajamme – toipuneet pelaajat ja läheiset – osallistuvat avoimiin keskusteluihin hiljattain avautuneessa OmaPeluurissa. Tule keskustelemaan, kommentoimaan ja kysymään!

Maksuton OmaPeluuri on tarkoitettu liikaa pelaaville, heidän läheisilleen sekä pelihaittoja työssään kohtaaville.

OmaPeluurissa voit:

  • keskustella avoimissa teemaryhmissä vertaisten ja ammattilaisten kanssa.
  • liittyä mukaan Peluurin työntekijän tai vertaisohjaajien ohjaamiin ryhmiin.
  • hyödyntää kirjanmerkkejä, pelaamattomuuslaskuria sekä tukiviestejä, pian myös ryhmälivechatia.

Kysy kokemusasiantuntijalta

OmaPeluurin uudella Kysy kokemusasiantuntijalta -palstalla Pelirajat’on-toiminnan kokemusasiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Mukana vastaamassa on sekä oman ongelmapelaamisensa kuriin saaneita että pelaamisen seurauksista kärsineitä läheisiä. Mitä haluaisit kysyä vakavasta peliongelmasta eroon päässeeltä hänen kokemuksistaan? Entä läheiseltä? Palstalla vastaavat kokemusasiantuntijat on esitelty erillisessä ketjussa.

Tule kysymään ja keskustelemaan!

Lisätietoa

Verkkovertaistukeen liittyviin kysymyksiin vastaa suunnittelija Jouni Saarelainen, jouni.saarelainen (at) sosped.fi / 040 821 1011.

Lue lisää