Vertaistukea verkossa

Pelaatko liikaa? Kärsitkö läheisen pelaamisesta?

Tarjoamme rahapeliongelmista kärsiville pelaajille ja läheisille mahdollisuuden keskustella netissä koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa. Voit kirjoittaa luottamuksellisesti liiallisen rahapelaamisen elämään tuomista haasteista ja saada ymmärrystä saman asian kanssa painineelta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Vertaischat

Kaipaatko vertaistukea? Haluatko kuulla toisen kokemuksia? Pohditko mitä voisi ja pitäisi tehdä?

Chatissa voit keskustella kahdestaan nimettömästi ja vaivattomasti saman kokeneen henkilön eli vertaisen kanssa. Vertaischatissa päivystää sekä entinen pelaaja että pelaajan läheinen pari kertaa viikossa.

Käynnistä keskustelu kirjoittamalla alareunassa olevaan chat-ikkunaan. Ikkuna on näkyvissä ainoastaan päivystysaikoina. Vertaischat toimii myös mobiililaitteissa.

Päivystysajat

  • tiistaisin klo 20-21 (päivystämässä entinen pelaaja)
  • keskiviikkoisin klo 19-21 (päivystämässä pelaajan puoliso)
  • torstaisin klo 11-12 sekä klo 20-21  (päivystämässä entinen pelaaja)
  • sunnuntaisin klo 20-21 (päivystämässä entinen pelaaja)

Verkkoryhmät

Käynnistämme vuonna 2017 vertaisryhmiä verkossa yhteistyössä Peluurin kanssa.

Verkkoryhmässä voit keventää ongelmallisen rahapelaamisen tuomaa taakkaa yhdessä ja luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Ryhmässä saat ymmärrystä saman asian kanssa painivilta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Ryhmien tavoitteena on vertaistuen avulla vahvistaa voimavarojasi ja hyvinvointiasi, tukea tavoitteisi toteutumista ja muutostyötä, etsiä mielekästä tekemistä sekä herättää toivoa. Asetat itse omat tavoitteesi ja arvioit saamaasi hyötyä. Pelirajat’on-toiminnan periaatteet luovat pohjan ryhmille. Jokaiselle viikolle on valittu oma aihe, jota käsitellään keskustellen, kommentoiden ja tehtäviä tehden.

Ryhmiä ohjaavat vapaaehtoiset, koulutetut vertaiset, joilla on omakohtainen kokemus ongelmallisesta pelaamisesta, peliriippuvuudesta tai läheisenä elämisestä. Ohjaaminen perustuu vapaaehtoisuuteen eikä siitä makseta palkkiota. Työntekijät (Pelirajat’on & Peluuri) osallistuvat myös verkkokeskusteluihin.

”Koen saaneeni vertaistukea ja ymmärrystä parantaa omaa oloani. Tärkeä foorumi!”

”Hyviä ohjeita sain tulevaisuutta varten. Huomasin myös etten ole enää niissä syvissä vesissä kulkeva. Olen lähentynyt pelavaan omaiseeni. Olemme yhdessä edenneet ja löytäneet ratkaisuja joiden uskon kantavan.”

Lisätietoa

Verkkovertaistukeen liittyviin kysymyksiin vastaa suunnittelija Jouni Saarelainen, jouni.saarelainen (at) sosped.fi / 040 821 1011.

Lue lisää