Vertaistukea verkossa

Pelaatko liikaa? Kärsitkö läheisen pelaamisesta?

Tarjoamme rahapeliongelmista kärsiville pelaajille ja läheisille mahdollisuuden keskustella netissä koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa. Voit kirjoittaa luottamuksellisesti liiallisen rahapelaamisen elämään tuomista haasteista ja saada ymmärrystä saman asian kanssa painineelta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Vertaischat

Kaipaatko vertaistukea? Haluatko kuulla toisen kokemuksia? Pohditko mitä voisi ja pitäisi tehdä?

Chatissa voit keskustella kahdestaan nimettömästi ja vaivattomasti saman kokeneen henkilön eli vertaisen kanssa. Vertaischatissa päivystää sekä entisiä pelaajia että pelaajan läheisiä.

Käynnistä keskustelu kirjoittamalla alareunassa olevaan chat-ikkunaan. Ikkuna on näkyvissä ainoastaan päivystysaikoina. Vertaischat toimii myös mobiililaitteissa.

Päivystysajat (alkaen viikolla 34)

  • tiistaisin klo 20-21 (päivystämässä toipunut pelaaja)
  • keskiviikkoisin klo 21-22 (päivystämässä pelaajan läheinen)
  • sunnuntaisin klo 21-22 (päivystämässä toipunut pelaaja)

 

Vertaisohjaajat OmaPeluurissa

Vertaisohjaajamme – toipuneet pelaajat ja läheiset – osallistuvat avoimiin keskusteluihin hiljattain avautuneessa OmaPeluurissa. Tule keskustelemaan, kommentoimaan ja kysymään!

Maksuton OmaPeluuri on tarkoitettu liikaa pelaaville, heidän läheisilleen sekä pelihaittoja työssään kohtaaville.

OmaPeluurissa voit:

  • keskustella avoimissa teemaryhmissä vertaisten ja ammattilaisten kanssa.
  • liittyä mukaan Peluurin työntekijän tai vertaisohjaajien ohjaamiin ryhmiin.
  • hyödyntää kirjanmerkkejä, pelaamattomuuslaskuria sekä tukiviestejä, pian myös ryhmälivechatia.

Kysy kokemusasiantuntijalta

OmaPeluurin uudella Kysy kokemusasiantuntijalta -palstalla Pelirajat’on-toiminnan kokemusasiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Mukana vastaamassa on sekä oman ongelmapelaamisensa kuriin saaneita että pelaamisen seurauksista kärsineitä läheisiä. Mitä haluaisit kysyä vakavasta peliongelmasta eroon päässeeltä hänen kokemuksistaan? Entä läheiseltä? Palstalla vastaavat kokemusasiantuntijat on esitelty erillisessä ketjussa.

Tule kysymään ja keskustelemaan!

Verkkoryhmät

Käynnistämme syksyllä 2017 vertaisryhmiä verkossa yhteistyössä Peluurin kanssa.

Verkkoryhmässä voit keventää ongelmallisen rahapelaamisen tuomaa taakkaa yhdessä ja luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Ryhmässä saat ymmärrystä saman asian kanssa painivilta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Ryhmien tavoitteena on vertaistuen avulla vahvistaa voimavarojasi ja hyvinvointiasi, tukea tavoitteisi toteutumista ja muutostyötä, etsiä mielekästä tekemistä sekä herättää toivoa. Asetat itse omat tavoitteesi ja arvioit saamaasi hyötyä. Pelirajat’on-toiminnan periaatteet luovat pohjan ryhmille. Jokaiselle viikolle on valittu oma aihe, jota käsitellään keskustellen, kommentoiden ja tehtäviä tehden.

Ryhmiä ohjaavat vapaaehtoiset, koulutetut vertaiset, joilla on omakohtainen kokemus ongelmallisesta pelaamisesta, peliriippuvuudesta tai läheisenä elämisestä. Ohjaaminen perustuu vapaaehtoisuuteen eikä siitä makseta palkkiota.

”Koen saaneeni vertaistukea ja ymmärrystä parantaa omaa oloani. Tärkeä foorumi!”

”Hyviä ohjeita sain tulevaisuutta varten. Huomasin myös etten ole enää niissä syvissä vesissä kulkeva. Olen lähentynyt pelavaan omaiseeni. Olemme yhdessä edenneet ja löytäneet ratkaisuja joiden uskon kantavan.”

Lisätietoa

Verkkovertaistukeen liittyviin kysymyksiin vastaa suunnittelija Jouni Saarelainen, jouni.saarelainen (at) sosped.fi / 040 821 1011.

Lue lisää