fbpx Hyppää sisältöön

Kokemuksia voimavarakurssilta

Voimavarakurssi

Voimavarakurssi on tarkoitettu sekä rahapelaaville, joilla on korkea motivaatio lopettaa pelaaminen. Osallistujat pääsevät keskutelemaan ongelmallisen rahapelaamisen aiheuttamista haasteista yhdessä asiantuntijoiden sekä vertaisten kanssa. He saavat tietoja ja taitoja aiheesta sekä yhteisön, josta saatu voima kantaa myös arkeen ja pelaamattomaan elämään. Lue mitä osallistujat saivat kurssista.

Monesti ongelmalliseen rahapelaamiseen liittyy yksinäisyyttä. Viime vuonna kurssille osallistunut peluri kertoi, kuinka sai tukea ja voimaa pelaamattomaan elämään kurssilaisilta. Saapuessaan voimavarakurssille hän kantoi yksin pelihimon taakkaa, mutta pian hän pääsi osaksi yhteisöä.

”Kukin meistä kertoi oman tarinansa. Annoimme toistemme puhua, kuuntelimme tarkkoina, huokasimme syvään ja joskus saattoi kyynelkin vierähtää poskelle. Nauroimmekin jollekin hassulle jutulle. Kaikilta tuli pohjat kerrottua. Kun kymmenen jälkeen illalla lopetimme, olimme hitsautuneet saumattomasti yhteen, syvä luottamus ja yhteishenki oli käsin kosketeltavaa.”

”Iltaisin keskustelimme yömyöhään ja välillä mietiskelimme kammioissamme ja kävimme sisäistä kamppailuamme. Muutos pelittömään elämään kasvoi ja vahvistui, vaikka välillä se oli täyttä tuskaa. Mitään ei voi saada ilmaiseksi, ei myöskään peluri pelitöntä elämää. Tieto, vertaistuki, harjoittelu, erilaiset niksit välttää tilanteita, joissa pelihimo flirttaa auttavat muutokseen.”

Lue kurssilaisen koko Muutos pelittömään elämään kasvoi ja vahvistui voimavarakurssilla -blogiteksti.

Kalajoen voimavarakurssin osallistuja kertoo, että  Matti Nokelan luennot lisäsivät ymmärrystä addiktiosta ja vahvistivat lopettamispäätöstä.

Tärkeintä oli kuitenkin huomata, että moni muu kurssilainen oli potenut samaa syyllisyyttä ja häpeää. Keskustelu auttoi käsittelemään asioita kurssilla, mutta myös kotiinpaluun jälkeen. Keskustelut toivat mukanaan myös iloa, naurua ja ymmärrystä.

”Vaikeista asioista ja kipeistä tuntemuksista oli helppo puhua. Pystyin nyt ensimmäistä kertaa purkamaan ajatuksiani, joita olin hävennyt ja pelännyt niin paljon, etten ollut osannut kertoa niitä läheisilleni. Voimavarakurssin jälkeen asioista puhuminen onkin ollut paljon helpompaa läheisille ja tuttaville.”

”Vaikka saatoimmekin puhua peliriippuvuuden aiheuttamista synkimmistä hetkistä ja niistä ajoista kun olimme seilanneet todella syvissä vesissä, heitimme toki huultakin emmekä unohtaneet pitää hauskaa. Kyyneleitä ei myöskään säästelty, välillä vedet tulivat silmiin naurun mukana, välillä myötätunnon tai oman koskettavan kertomuksen saattelemana.  Ymmärsin, että me peliriippuvaiset olemme isiä, äitejä, veljiä, siskoja, lapsia, puolisoita, isovanhempia – ihmisiä, ja vielä parhaimmasta päästä.”

Lue kurssilaisen koko Kokemuksia Kalajoen voimavarakurssilta -blogiteksti.

Voimavarakurssilta tukea myös läheiselle

Voimavarakursseille on mahdollista osallistua myös pariskuntana tai läheisen kanssa. Kursseilla myös läheisillä on mahdollisuus kertoa miten pelaaminen on vaikuttanut heidän elämäänsä.

”Olimme pariskuntana kurssilla. Saimme paljon molemmat ja ennen kaikkea saimme yhteisiä työkaluja tulevaan. Ja aikaa olla kahdestaan pariskuntana ilman kodin paineita. Ihmisten kanssa, joilla on samat ongelmat ja samanlaiset arjen haasteet. Uskoa huomiseen. Uskoa itseensä.”

Lue kurssilaisen koko Mitä minulle tapahtui voimavarakussilla? -blogiteksti.