Vertaispuhelin
Kevennä sydäntäsi pyytämällä maksuton puhelu
Haluatko keskustella tilanteestasi vertaisohjaajan kanssa kahden? Kaipaatko uutta näkökulmaa, vinkkejä ja kannustusta esimerkiksi lopettamisen suhteen tai rajoista kiinni pitämiseen? Kiinnostaako, miten vertaisohjaaja on päässyt eteenpäin vastaavantyyppisestä tilanteesta, jossa itse olet?
Vertaispuhelin sopii hyödynnettäväksi monenlaisiin käyttötarkoituksiin sekä pelaajille että läheisille. Vertaispuhelimessa sinulla on mahdollisuus käydä 1–3 puhelua juuri sinulle tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista ohjaajan kanssa, jolla on samankaltaisia kokemuksia kuin itselläsi ja joka taustojensa puolesta vastaa toiveisiisi.
Voit pyytää vertaispuhelun myös yhdessä läheisesi kanssa. Muista lisätä tieto lomakkeelle.
”Helpotti oloani kun sain puhua ihmisen kanssa, joka ymmärtää mitä käyn läpi ja kuinka valtavasti puolison peliriippuvuus vaikuttaa. Ensimmäisen kerran tuli olo, että omat tunteet ja vaikeudet, joita elämä peliriippuvaisen kanssa on tuonut tullessaan, kuullaan ja ymmärretään.”
–Pelaajan palaute
Pyydä vertaispuhelua
Verkkosivumme ovat päivittyneet Olemme siirtäneen vertaispuhelimen sivut erikseen pelaajille ja läheisille. Molemmille on omat vertaispuhelin sivut. Pääset täyttämään lomakkeen uusilla sivuilta.
Mikäli sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai tilanteesi on kriisiytynyt kannustamme soittamaan Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 09 2525 0111 tai tarvittaessa yleiseen hätänumeroon 112.
Kuka sinulle soittaa?
Pelaajaohjaajat ovat kaikki vakavasta rahapeliongelmasta toipuneita entisiä rahapelaajia. Mukana on laaja kirjo eri ikäisiä ja eri taustoja omaavia naisia ja miehiä. Lähes kaikki ovat velkaantuneet ja kokeneet peliongelmastaan häpeää. Ohjaajien joukosta löytyy kokemusta laajasti eri pelimuodoista. Haittojen kirjo on myös laaja. Osa on tehnyt rikoksia, osalla mielenterveys on kärsinyt, osa on yrittänyt itsemurhaa, joillain on ollut myös muita riippuvuuksia, osalla parisuhde on päättynyt. Ohjaajien oman muutostyön seurauksena pelit ovat kuitenkin taakse jäänyttä elämää ja elämäntilanne on hyvä.
Läheisohjaajista löytyy eri ikäisiä rahapelaajien puolisoita, ex-puolisoita sekä aikuisten pelaajien vanhempia. He kaikki ovat eläneet ongelmallisesti pelaavan rinnalla pidempään ja kokeneet pelaamisesta monia omaan terveyteen, talouteen ja hyvinvointiin liittyviä vakavia haittoja. Rajojen asettaminen on ollut monelle haaste. Osa on etääntynyt pelaajasta, osa on kokenut syyllisyyttä tilanteesta, osalla mielenterveys on kärsinyt, osa on kokenut painostusta tai manipulointia ja osa on itse velkaantunut auttaessaan pelaajaa. Läheisohjaajat ovat löytäneet hyvän tasapainon toisen tukemisen osalta ja elävät nyt hyvää elämää.
”Juttelin pariin otteeseen puhelimessa toipuneen pelaajan kanssa läheiseni peliongelmasta. Oli avartavaa saada myös pelaajapuolen näkemyksiä ja kokemuksia aiheesta. Juttelu helpotti omaa oloani.
–Läheisen palaute
Markus Sjöholm
Kohtaamis- ja läheistyön asiantuntija
markus.sjoholm@sosped.fi
041 545 2595