Hyppää sisältöön

Tukihenkilö

Tukihenkilö tarjoaa kahdenkeskistä vertaistukea puhelimessa. Tukihenkilö auttaa selkeyttämään elämäntilannetta ja tarjoaa erilaisia näkökulmia pohdittavaksi sekä kannustaa.

Tukihenkilöt on tarkoitettu erityisesti niille, jotka eivät voi hyödyntää muita vertaistuen muotoja tai eivät ole muiden tukipalveluiden piirissä.

Tukisuhteesta laaditaan sopimus, johon kirjataan tukisuhteen tavoitteet ja reunaehdot kuten tukisuhteen kesto ja miten usein ollaan yhteydessä. Tukisuhde kestää korkeintaan 6 kuukautta. Lyhyempiäkin tukisuhteita voidaan solmia.

Tukihenkilöt ovat Pelirajaton-toiminnan kouluttamia vertaisohjaajia, toipuneita pelaajia tai läheisiä.

Tukihenkilötoiminnassa noudetaan Pelirajaton-toiminnan periaatteita ja sen tavoitteena on tarjota vertaistukea, jolla luodaan toivoa sekä autetaan selkeyttämään elämäntilannetta ja etsimään mahdollisuuksia.

Hae tukihenkilöä

Tukihenkilöä haetaan lomakkeella, jossa kuvaillaan odotuksia tukisuhteelle sekä omaa elämäntilannetta.

Työntekijä ottaa yhteyttä ja ehdottaa aikaa puhelinhaastattelulle, jossa keskustellaan tukisuhteen mahdollisuudesta ja siihen liittyvistä käytännöistä. Näin varmistamme, että tuen tarve on sellainen, johon voimme vastata vertaistuella ja tukihenkilötoiminnalla.

Yhteisen päätöksen pohjalta lähdetään etsimään sopivaa tukihenkilöä, joka ottaa yhteyttä ja sopii tukisuhteen käynnistämisestä.

Lisätietoa

Haluatko kysyä tai keskustella tukihenkilötoiminnasta? 

Jouni Saarelainen

Suunnittelija

Arkisin klo 9–17
jouni.saarelainen (at) sosped.fi | 040 821 1011