Hyppää sisältöön

Tukihenkilöt

Tukihenkilötoimintaa jatketaan puhelimitse.Pelirajat’on pilotoi tukihenkilötoimintaa eli kahdenkeskistä vertaistukea kevääseen 2020 saakka eri puolilla Suomea. Kaikki apua tarvitsevat eivät halua tai voi osallistua ryhmään, mutta voisivat hyötyä keskusteluista samaa kokeneen kanssa.

Pelaajien osalta toimimme Forssassa, Helsingissä, Järvenpäässä, Kuopiossa, Kouvolassa, Oulussa, Raahessa, Tampereella ja Turussa. Läheisten osalta pilotointi on käynnistetty Tampereella. Haemme myös muita paikkakuntia mukaan tulevia vuosia varten!

Tukihenkilöt ovat Pelirajat’on-toiminnan vertaistukityössä kokemusta kartuttaneita toipuneita pelaajia tai läheisiä. Heillä on kokemusta useamman vertaisryhmän ohjaamisesta ja muusta vertaistukemisesta.

Tukihenkilötoiminnassa noudetaan Pelirajat’on-toiminnan periaatteita ja sen tavoitteena on tarjota vertaistukea, jolla luodaan toivoa sekä autetaan selkeyttämään elämäntilannetta ja etsimään mahdollisuuksia.

Miten käytännössä?

Tukihenkilösuhde kytketään olemassa olevaan hoitosuhteeseen. Tukihenkilötoiminta ei korvaa hoitosuhdetta, vaan täydentää ja tukee sitä ja tapahtuu sovitusti ja yhteisymmärryksessä hoitotahon kanssa.

Hoitotahon työntekijä arvioi kenelle asiakkaistaan tarjoaa tukisuhdetta. Asiakkaan tulee olla tietoinen siitä, mitä tukisuhteella tarkoitetaan ja olla itse motivoitunut siihen. 

  1. Hoitotahon työntekijä keskustelee asiakkaansa kanssa tukisuhteen mahdollisuudesta. 
  2. Asiakas saa luettavakseen esittelyn hänelle tarjottavasta tukihenkilöstä.
  3. Jos asiakas arvelee hyötyvänsä ja pystyvänsä sitoutumaan tukisuhteeseen, niin hoitotahon työntekijä kutsuu tukihenkilön mukaan seuraavalle hoitotapaamiselle.
  4. Mikäli tukisuhteen aloittamisesta syntyy tapaamisessa yhteisymmärrys, laaditaan tukisuhteesta sopimus, jossa kuvataan tukisuhteen reunaehdot: tapaamisten useus, tavoitteet, vastuut, sovitaan tukisuhteen arvioinnista, tietosuojasta sekä tukisuhteen päättämisestä.
  5. Tuettava ja tukihenkilö tapaavat tukisuhdesopimuksessa sovitulla tavalla. 
  6. Hoitotahon työntekijä, tuettava ja tukihenkilö arvioivat yhdessä tukisuhteen hyödyllisyyttä määräajoin. 

Lisätietoa

Haluatko kysyä tai keskustella tukihenkilötoiminnasta? 

Jari Hartikainen

Päällikkö

jari.hartikainen (at) sosped.fi | 044 777 6790

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-32014541-1');