Hyppää sisältöön

Tukihenkilöt

Tukihenkilöt tarjoavat kahdenkeskistä vertaistukea kasvokkain tai puhelimessa. Kaikki tukea tarvitsevat eivät halua tai voi osallistua vertaisryhmään tai muihin palveluihin, mutta voisivat hyötyä keskusteluista samaa kokeneen kanssa.

Tukisuhteesta laaditaan sopimus, johon kirjataan tukisuhteen tavoitteet ja reunaehdot kuten tukisuhteen kesto ja yhteydenpitotapa. Tukisuhde kestää korkeintaan 6 kuukautta. Lyhyempiäkin tukisuhteita voidaan solmia.

Tukihenkilöt ovat Pelirajat’on-toiminnan vertaistukityössä kokemusta kartuttaneita toipuneita pelaajia tai läheisiä. Heillä on kokemusta useamman vertaisryhmän ohjaamisesta ja muusta vertaistukemisesta.

Tukihenkilötoiminnassa noudetaan Pelirajat’on-toiminnan periaatteita ja sen tavoitteena on tarjota vertaistukea, jolla luodaan toivoa sekä autetaan selkeyttämään elämäntilannetta ja etsimään mahdollisuuksia.

Hae tukihenkilöä

Tukihenkilöä haetaan lomakkeella, jossa kuvaillaan odotuksia tukisuhteelle sekä omaa elämäntilannetta. Työntekijä ottaa yhteyttä ja keskustelee tukisuhteen mahdollisuudesta. Yhteisen päätöksen pohjalta valitsemme sopivan tukihenkilön, joka ottaa yhteyttä ja sopii tukisuhteen käynnistämisestä.

Lisätietoa

Haluatko kysyä tai keskustella tukihenkilötoiminnasta? 

Jouni Saarelainen

Suunnittelija

jouni.saarelainen (at) sosped.fi | 040 821 1011