fbpx Hyppää sisältöön

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät rahapelaajille ja läheisille

Vertaisryhmät ovat henkilöille, jotka kokevat rahapelaamisesta johtuvia ongelmia joko itsellä tai välillisesti läheisen kautta. Ryhmässä pääset käsittelemään tilannettasi luottamuksellisesti toisten saman kokeneiden kanssa ja saat tietoa sekä keinoja asian käsittelyyn ja pelaamattomuuteen.

Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa 2 h kerrallaan yhteensä 12 ryhmäkertaa. Vertaisryhmät ovat maksuttomia, luottamuksellisia, yksityisiä ja vaitiolosääntöä kunnioitetaan. Ryhmiin otetaan noin 8–10 hakijaa.

Ryhmiä ohjaa vertaisohjaajat, joilla on omakohtainen kokemus rahapeliongelmasta tai pelaajan läheisenä elämisestä. Ohjaajat ovat yhteydessä hakijoihin ja haastattelevat kaikki hakijat. Ohjaaminen perustuu vapaaehtoisuuteen eikä siitä makseta palkkiota.

Hakuprosessin ohjeet

Huomioithan:

  • Ryhmien vertaisohjaajat ovat kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään 2 viikkoa ennen ryhmän alkamista. Olethan kärsivällinen, kiitos.
Ilmoittautuminen ryhmään

1. Varmista sivulta paikkakuntasi ryhmätilanne. Otathan huomioon, että sinulla tulisi olla mahdollisuus sitoutua koko ryhmän ajaksi (12 kertaa).

2. Täytä lomake Ilmoittaudu ryhmään -painikkeen kautta.

3. Ryhmäilmoittautuminen sulkeutuu 2 viikkoa ryhmän alkamisen jälkeen.

4.Täynnä, sulkeutunut tai päättymässä olevaan ryhmään ei voi ilmoittautua. Voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jonka kautta saat tiedon milloin hakulomake aukeaa seuraavan kerran. Odotellessa kannattaa tutustua muihin vertaistuen mahdollisuuksiin.

5. Joskus saattaa käydä niin, että vertaisryhmään ei saada tarpeeksi osallistujia, jolloin ryhmä joudutaan perumaan. Tällaisissa tapauksissa olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.

Ilmoittautumisen jälkeen

1. Saat ohjaajalta tekstiviestin, jossa sovitte yhteisen, rauhallisen keskusteluajan. Keskusteluun kannattaa varata noin 30–45 minuuttia aikaa.

2. HUOM! Pyydämme olemaan kärsivällisiä, jos viestiä ei heti kuulu. Usein ohjaajat ottavat yhteyttä viimeistään pari viikkoa ennen ryhmän alkamista. Kaikille tulee henk.koht. viesti.

3. Keskustelussa pohditte ohjaajan kanssa odotuksiasi sekä keskustelette ryhmän tarkoituksesta ja toiminnasta. Osallistumispäätös syntyy yhteisen keskustelun tuloksena.

Ohjeita Teams-ryhmää varten

Teams-ohjelma mahdollistaa videon ja äänen käyttämisen ryhmätapaamisissa. Ohjelmaa ei tarvitse ladata omalle koneelle vaan se toimii selainpohjaisesti, joten käyttäjän ei tarvitse rekisteröityä ollenkaan. Teams-sovelluksen voit myös ladata ilmaiseksi omalle koneelle tai älypuhelimellesi omasta sovelluskaupasta. Jokainen käyttäjä valitsee itselleen nimimerkin kirjautuessaan tapaamiseen.

Ennen ryhmäkertaa ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja lähettää tarkemmat ohjeet, sekä kutsulinkin verkkotapaamisiin.

  • Varaa tapaamista varten rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä. Ryhmän luottamuksellisuuden vuoksi, pidä huolta myös siitä, että muut henkilöt eivät voi kuunnella tai seurata ryhmän tapaamista.
  • Ryhmässä pidetään kuvaa päällä aina.
  • Estä äänen kiertäminen käyttämällä kuulokkeita, joissa on mikrofoni.
  • Kirjaudu Teamsiin hyvissä ajoin ennen ryhmän alkua. Jos käytät selainta, kirjautumissivu: https://teams.microsoft.com/. Testaa asetusten avulla, että video näkyy ja ääni kuuluu. Kirjautumisen jälkeen saavut ns. odotustilaan.
  • Monella voikin olla jo Microsoftin O365-tili. Mikäli haluat osallistua pelkällä etunimellään tai nimimerkillä Teamsiin, kirjaudu ulos Teamsista ja klikattava kutsulinkkiä vasta tämän jälkeen.
Jäikö mietityttävää?

Voit ottaa yhteyttä:
minna-maria.kaukonen@sosped.fi
044 720 25 30 | Minna, viestintäkoordinaattori (Whatsapp / tekstiviesti)

Vastaukset ma-to 8–16.

HUOM! Numeron kautta ei voi osallistua ryhmään, eikä sen kautta saa etuoikeutta päästä ryhmään.


Vertaisryhmät:

Valitse paikkakunta:
Joensuu

Joensuu

PELAAJILLE

Ryhmässä tilaa
Alkaa:
Torstaina 23.3. klo 18.30 | Joensuun ryhmä kokoontuu joka toinen viikko
Paikka: Siltakatu 14 A 11 | Kriisikeskuksella

Kaikki kerrat:
To 23.3. klo 18.30
To 6.4. klo 18.30
To 20.4. klo 18.30
To 4.5. klo 18.30
To 11.5. klo 18.30
To 25.5. klo 18.30

Huomioithan: Toivomme sitoutumista mahdollisuuksien mukaan kaikkiin kertoihin.

Ilmoittaudu ryhmään