Hyppää sisältöön

Vertaisryhmät

Mikä on Pelirajaton-vertaisryhmä?

Vertaisryhmä on tarkoitettu henkilölle, joka kokee rahapelaamisesta johtuvia ongelmia joko itsellä tai välillisesti läheisen kautta. Vertaisryhmässä pääset käsittelemään tilannetta luottamuksellisesti toisten saman kokeneiden kanssa, saat vinkkejä asian käsittelyyn ja pelaamattomuuteen.

Ryhmiä järjestetään sekä pelaajille että läheisille monella eri paikkakunnalla sekä verkossa Zoom-alustalla. Kasvokkaisiin vertaisryhmiin otetaan enintään 10 osallistujaa ja verkkoryhmiin 8-10 osallistujaa. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa 2 tuntia kerrallaan yhteensä 12 kertaa. Vertaisryhmät ovat luottamuksellisia ja vaitiolosääntöä kunnioitetaan. Ryhmä on maksuton.

Ryhmiä ohjaavat vertaisohjaajat, joilla on omakohtainen kokemus rahapeliongelmasta tai pelaajan läheisenä elämisestä. Ohjaaminen perustuu vapaaehtoisuuteen eikä siitä makseta palkkiota.

Lue Marin, entisen pelaajan kirjoitus miltä tuntui mennä ensimmäisestä kertaa vertaisryhmään.


Vertaisryhmät – ilmoittautuminen ryhmiin

Ohjeita vertaisryhmä-hakuun

Alempana näet listan paikkakunnista, joissa mahdollisesti alkaa vertaisryhmätoiminta. Ilmoittaudu alkavaan tai käynnissä olevaan ryhmään. Voit hakea ryhmään, vaikka tiedossa ei olisi vielä aikaa tai paikkaa. Näkyvissä olevien paikkakuntien tai verkkoryhmien aikataulut tulevat mahdollisimman pian tietoon. Hakeville ilmoitetaan henkilökohtaisesti ryhmätilanteesta tai mahdollisesta haastetteluajasta.

Mikäli ryhmä on täynnä, sulkeutunut tai päättymässä, voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jonka kautta saat tiedon milloin hakulomake aukeaa seuraavan kerran.

Sillä välin kannattaa tutustua muihin vertaistuen mahdollisuuksiin.

HUOM! Joskus saattaa käydä niin, että vertaisryhmään ei saada tarpeeksi osallistujia, jolloin ryhmä joudutaan perumaan. Tällaisissa tapauksissa olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.

Mitä tapahtuu haun jälkeen?

Haettuasi vertaisryhmään ryhmän vertaisohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ennen ryhmän alkamista ja keskustelee odotuksistasi sekä ryhmän tarkoituksesta ja toiminnasta. Osallistumispäätös syntyy yhteisen keskustelun tuloksena.

Saat ohjaajalta tekstiviestin, jossa sovitte yhteisen, rauhallisen keskusteluajan. Keskusteluun kannattaa varata noin 30-45 minuuttia aikaa. Kirjaa soittoaika itsellesi ylös, vastaamattomissa tapauksissa ohjaaja saattaa olettaa, että et ole kiinnostunut osallistumaan ryhmään.

Välillä ohjaajilla tai työntekijällä saattaa olla ruuhkaa, jolloin hakemuksen ja ohjaajan lähettämän viestin välissä saattaa kestää hieman pidempää. Pyydämme olemaan kärsivällisiä, jos viestiä ei kuulu. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä, joko viestillä tai sähköpostitse mahdollisimman pian.

Ryhmään mukaan pääsemisestä päättää vertaisohjaaja teidän yhteisen keskustelun perusteella. Ohjaaja on itse kokenut joko ongelmallista rahapelaamista tai läheisenä elämisen. Hän on vapaaehtoistyöntekijä, eikä saa palkkaa tai palkkiota työstään.

Ohjeita Zoom-ryhmää varten

Zoom-ohjelma mahdollistaa videon ja äänen käyttämisen ryhmätapaamisissa. Ohjelmaa ei tarvitse ladata omalle koneelle vaan se toimii selainpohjaisesti (paitsi iPhonella), joten käyttäjän ei tarvitse rekisteröityä ollenkaan. Zoomin voit myös ladata ilmaiseksi omalle koneelle tai älypuhelimellesi. Jokainen käyttäjä valitsee itselleen nimimerkin kirjautuessaan tapaamiseen.

Ennen ryhmäkertaa ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja lähettää tarkemmat ohjeet, sekä kutsulinkin verkkotapaamisiin.

  • Varaa tapaamista varten rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä. Ryhmän luottamuksellisuuden vuoksi, pidä huolta myös siitä, että muut henkilöt eivät voi kuunnella tai seurata ryhmän tapaamista.
  • Estä äänen kiertäminen käyttämällä kuulokkeita, joissa on mikrofoni.
  • Kirjaudu sisään ryhmäsi käyttämään ohjelmaan hyvissä ajoin ennen ryhmän alkua.

Ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulle jäi kysyttävää vertaisryhmistä.

Lähetä viesti numeroon (Whatsapp/tekstiviesti):
044 720 25 30 | Minna, viestintäkoordinaattori – hän vastaa mahdollisimman pian arkityöaikojen (8-16) puitteissa.

Numeron kautta ei voi osallistua ryhmään, eikä sen kautta saa etuoikeutta päästä ryhmään.


Vertaisryhmien tiedot ja aikataulut:

Seuraavaan ryhmään ilmoittautuminen aukeaa ma 20.6.2022.

Tilaa uutiskirje muistuttamaan ilmoittautumisen avautumisesta ja tutustu muihin vertaispalveluihin.

Valitse paikkakunta:
Läheisille - Joensuu

Joensuu

LÄHEISILLE

Ilmoittautuminen:  Keskustelutilaisuudet rahapelaajien läheisille
Paikka: Joensuun Kansalaistalolla, Torikatu 30

Keskustelutilaisuuksien aikataulut:

Ke 13.4. klo 18-20: Rahapeliongelman vaikutukset häneen ja minuun.

Ke 27.4. klo 18-20: Miten ylläpitää omaa hyvinvointia?

Ke 11.5. klo 18-20: Miten saada arkea ja ihmissuhdetta tasapainoon?

Ke 25.5. klo 18-20: Pelaajataustaisen kokemusasiantuntijan vierailu.

Ke 8.6. klo 18-20: Arvoni, odotukseni, toiveeni. Mitä haluan elämältäni