Hyppää sisältöön

6 vuotta ilman rahapelejä – miten?

Pelaajille

6 vuotta ilman rahapelejä – miten?

Äskettäin tuli täyteen kuusi vuotta pelaamatonta aikaa. Niin se aika kuluu ja parta kasvaa. Vuosipäivän tienoilla pysähdyin miettimään sitä, mikä sai minut viime kädessä lopettamaan ja pysymään päätöksessäni.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Elettiin vuotta 2010 ja olin ”lopettanut” pelaamisen monta kertaa ja retkahtanut yleensä heti seuraavan tilaisuuden tullen taas pelaamaan. Mutta, marraskuussa 2010 halusin todella lopettaa, ja oman tärkeän osuuden siihen toi naisystäväni vaatimus hakea apua tai hän eroaa minusta. Silloin jouduin miettimään asioiden tärkeysjärjestystä ja hain apua Peliklinikalta.

Muistan vieläkin sen hetken, kun Peliklinikan terapeutti ymmärsi mitä päässäni liikkui. Se hetki sai minut oivaltamaan etten ollutkaan ainoa ihminen maailmankaikkeudessa, joka tuntee ja ajattelee niin. Seurasi valtava helpotus, mutta työ peliriippuvuuden selättämiseksi oli vasta alussa.

Ja niin kuin sanonta sanoo ”alku aina hankalaa…”, alussa vastaan tuli tietysti erilaisia houkutuksia ja itsensähillintä tilanteita.

Siitä alkoi ensimmäiset hetket pelaamatonta elämää. Ja niin kuin sanonta sanoo ”alku aina hankalaa…”, alussa vastaan tuli tietysti erilaisia houkutuksia ja itsensähillintä tilanteita.

Määrittelin itselleni elämän arvot

Ehkä minun kannalta keskeisin asia parisuhteen jatkumisen lisäksi oli hyvä terapeutti ja terapian säännöllisyys. Pystyin käymään läpi asioita, joita olin vältellyt koko aikuisiän. Aloin ensimmäisten hetkien jälkeen löytämään sellaisia asioita, joista olin haaveillut, mutta joita en pystynyt toteuttamaan eläessäni rahapelien sumuisessa maailmassa.

Itsetuntoni vahvistui ja määrittelin itselleni elämän arvot uudelleen, aivan konkreettisesti kirjoittamalla ne. Aloin toteuttaa itseäni sellaisena kuin tunsin olevani. Löysin uuden ammatin, jossa viihdyn edelleen, paras työ mitä minulla on koskaan ollut. Olin siis aikaisemmassa elämässä ”herrahississä” päätyen reilun tuhannen työntekijän organisaatiossa henkilöstöpäälliköksi. Nyt olen kirvesmies tai timpuri ja teen käsilläni töitä ja näen joka päivä kätteni tuloksia!

Samalla on tapahtunut myös muutos ajattelutavassa, kuulun tällä hetkellä hyvin avarakatseisten ihmisten joukkoon, entisen konservatiivisen Joukon olen jättänyt taakseni.

Kun uskalsi hakea apua, sai sitä

Kun uskalsi hakea apua ja sai sitä, pystyi myös luottamaan ihmisiin ja katsomaan heitä silmiin.

Se, mitä ajattelee itsestään ja muista ihmisistä ohjaa mielestäni elämää tosi paljon. Kun uskalsi hakea apua ja sai sitä, pystyi myös luottamaan ihmisiin ja katsomaan heitä silmiin. Onnekseni olen saanut olla myös vertaisohjaajana, jolloin olen kohdannut kymmeniä kaltaisessani tilanteessa olevia. Ja joka kerta kun joku ryhmäläisistä oivaltaa ongelmansa selätyskeinon, sydän rinnassani tekee voltin ja sinä iltana hymyilen vaikka sataisi vanhoja ukkoja.

Rohkeasti kohti tulevaa, elämä kantaa!

Vertaisohjaaja ja kokemusasiantuntija Jouko


Uusimmat

 • Mikä vertaispalvelu sopii parhaiten läheiselle?

  Mikä vertaispalvelu sopii parhaiten läheiselle?

  Mikä vertaispalvelu sopii parhaiten läheiselle? Pelirajaton tarjoaa rahapelaajien läheisille vertaistukea kasvokkain, verkon ja puhelimen välityksellä. Vertaistuen palvelut ovat jaoteltu lyhempiin- tai…

 • Uudistettu kokemusasiantuntijakoulutus

  Uudistettu kokemusasiantuntijakoulutus

  Uudistettu kokemusasiantuntijakoulutus Uudistettu kokemusasiantuntijakoulutus (yhteistyössä TeX-hankkeen kanssa) on tullut päätökseensä ja maaliskuun aikana kuusi uutta kokemusasiantuntijaa vastaanottaa todistuksen. Kokemusasiantuntijakoulutus uudistettiin osana…

 • Miten voi oppia rahankäyttöä?

  Miten voi oppia rahankäyttöä?

  Miten voi oppia rahankäyttöä? Miten voi oppia rahankäyttöä? Siinä on probleemaa kerrakseen… Ihan äkkiä ei tule mieleen toista yhtä oleellisesti meitä…