Vertaistuki

Pelaatko liikaa rahapelejä? Kärsitkö vieressä?

Tarjoamme ongelmallisesti rahapelaaville ja heidän läheisilleen monipuolista vertaistukea valtakunnallisesti. Haluamme parantaa liiallisesta rahapelaamisesta kärsivien elämänlaatua sekä lisätä ihmisten tietoisuutta rahapeliongelmasta. Työskentelemme yhdessä koulutettujen vapaaehtoisten vertaisohjaajien kanssa. Kaikki toimintamme on maksutonta. Lomista ja kursseista perimme pienen omavastuuosuuden.

Vertaisryhmät pelaajille ja läheisille

Vertaisryhmät on tarkoitettu sinulle, jolla on ongelmia rahapelaamisen kanssa. Vertaisryhmiä on myös läheisille. Pienryhmissä saat ymmärrystä saman asian kanssa painivilta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa 2 tuntia kerrallaan yhteensä 12 kertaa.

Tutustu paikkakuntasi tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan.

Vertaispuhelin

Vertaispuhelimessa sinulla on mahdollisuus keskustella koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa. Pääset puhumaan toipuneen pelaajan tai läheisen kanssa.

Lue lisää ja varaa soittoaika.

Vertaistukea verkossa

Voit keskustella rahapelaamiseen liittyvistä asioista vertaisen kanssa myös netissä. Voit osallistua chat-keskusteluihin ja verkkoryhmiin, joita löytyy sekä pelaajille että läheisille.

Lue lisää ja osallistu.

Voimavarakurssit

Tarjoamme ongelmallisesti rahapelejä pelaaville ja heidän läheisilleen viisipäiväisiä voimavarakursseja kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Viikon aikana käsittelemme yhdessä rahapeliongelmaa, peliriippuvuutta ja toipumista, läheisen roolia sekä pari- ja perhesuhteita, muutostyötä ja omaa hyvinvointia.

Lue lisää ja hae voimavarakurssille.

Lomat

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa Pelirajat’on-lomia heille on, jotka kaipaavat apua ja tukea rahapeliongelmasta toipumiseen. Tervetulleita ovat sekä ongelmallisesti pelaavat että läheiset. Lomalla on monipuolinen, rentoutumiseen, liikuntaan ja terveystietoon painottuva ohjelma. Rentoutumisen ohessa voit osallistua päivittäin kaksi tuntia kestävään ryhmätapaamiseen, jossa käsittelemme ongelmapelaamista ja peliriippuvuutta eri näkökulmista.

Lue lisää ja hae lomalle.

Tilaisuudet

Järjestämme eri puolilla Suomea avoimia ja maksuttomia keskustelutilaisuuksia rahapelaamisesta ja rahapeliongelmasta.

Tutustu tarjontaan ja tule keskustelemaan.

Tukea ongelmallisesti digipelaaville

Digipelirajat’on tuottaa ja julkaisee tietoa digitaalisesta pelaamisesta sekä tarjoaa vertaistukea ongelmallisesti digipelaaville ja heidän läheisilleen. Tutustu toimintaan.