Vertaispuhelin

Pilaako pelaaminen päiväsi? Pänniikö puolison pelaaminen?

Tarjoamme rahapeliongelmista kärsiville pelaajille ja läheisille mahdollisuuden keskustella puhelimitse koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa.

”Siinä omassa kriisissä pelkkä se tietoisuus, että joku on käynyt läpi samoja asioita, tietää just mistä puhut ja mitä tarkoitat ja että joku on jopa selvinnyt kaiken sen läpi. Että tilanteesta voi selvitä. Sen kuuleminen oli todella tärkeää ja mahtavaa. Kiitos!”

Vertaispuhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti liiallisen pelaamiseen elämään tuomista haasteista vertaisen kanssa. Puhelimessa saat ymmärrystä saman asian kanssa painineelta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Millaisia vertaisia on tarjolla?

Vertaispuhelimen pelaajista löytyy eri ikäisiä entisiä pelaajia, miehiä ja naisia, joiden oma pelaaminen on ollut jo pidempään hallinnassa. Rahapelaaminen aiheutti eri vertaisille erilaisia seurauksia ja myös pelaamisesta vapautumisen keinot vaihtelivat.

Vertaispuhelimen läheiset koostuvat rahapelaajien puolisoista, vanhemmista tai lapsista. Osa läheisten pelaajista on saanut ongelmallisen pelaamisensa jo hallintaan, osa ei. Läheisten keinot oman tasapainon ja hyvinvoinnin löytymiseen ovat vaihdelleet.

”Puhelu antoi uskoa ja luottamusta: ei ole yksin ja tästäkin voi selviytyä.”

”Vertaispuhelu sysäsi liikkeelle ja helpotti. Soitosta tuli psykologisesti hyvä olo, sellainen että välitetään ja jotain muutakin asia kiinnostaa.”

Pyydä keskusteluaikaa

Voit pyytää keskusteluaikaa lomakkeella.

Valitsemme lomakkeen perusteella sinulle sopivan koulutetun vertaisohjaajan, joka ottaa sinuun yhteyttä viikon sisällä. Vertaisohjaaja ehdottaa sinulle tekstiviestillä ajankohtaa puhelulle. Tukipuhelu kestää enintään tunnin.

Puhelinkeskustelut ovat luottamuksellisia ja vaitiolosääntöä kunnioitetaan. Vaitiolositoumus ulottuu myös keskustelun päättymisen jälkeen.

Pelirajat’on kerää ja ylläpitää toimintansa edellyttämää rekisteriä, joka sisältää henkilötietoja. Lomakkeen lähettämällä hyväksyn tietojen käsittelyn rekisteri- ja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Lue lisää