Vertaispuhelin

Pilaako pelaaminen päiväsi? Pänniikö puolison pelaaminen?

Tarjoamme rahapeliongelmista kärsiville pelaajille ja läheisille mahdollisuuden keskustella puhelimitse koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa.

Stödsamtal finns nu att få även på svenska. Läs mer och boka stödsamtal.

”Siinä omassa kriisissä pelkkä se tietoisuus, että joku on käynyt läpi samoja asioita, tietää just mistä puhut ja mitä tarkoitat ja että joku on jopa selvinnyt kaiken sen läpi. Että tilanteesta voi selvitä. Sen kuuleminen oli todella tärkeää ja mahtavaa. Kiitos!”

Vertaispuhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti liiallisen pelaamiseen elämään tuomista haasteista vertaisen kanssa. Puhelimessa saat ymmärrystä saman asian kanssa painineelta ja neuvoja tilanteen käsittelemiseen, arjessa jaksamiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen.

Millaisia vertaisia on tarjolla?

Vertaispuhelimessa toimii tällä hetkellä 13 vapaaehtoista, seitsemän entistä pelaajaa ja kuusi läheistä.

Vertaispuhelimen pelaajista löytyy eri ikäisiä entisiä pelaajia, miehiä ja naisia, joiden oma pelaaminen on ollut jo pidempään hallinnassa. Rahapelaaminen aiheutti eri vertaisille erilaisia seurauksia ja myös pelaamisesta vapautumisen keinot vaihtelivat. Tukea saa myös ruotsiksi.

Vertaispuhelimen läheiset koostuvat rahapelaajien puolisoista, vanhemmista tai lapsista. Osa läheisten pelaajista on saanut ongelmallisen pelaamisensa jo hallintaan, osa ei. Läheisten keinot oman tasapainon ja hyvinvoinnin löytymiseen ovat vaihdelleet.

”Puhelu antoi uskoa ja luottamusta: ei ole yksin ja tästäkin voi selviytyä.”

”Vertaispuhelu sysäsi liikkeelle ja helpotti. Soitosta tuli psykologisesti hyvä olo, sellainen että välitetään ja jotain muutakin asia kiinnostaa.”

Sovi keskusteluaika

Voit sopia keskusteluajan

  • soittamalla Peluuriin (0800 100 101, ark. klo 12–18) tai
  • täyttämällä oheinen lomake.

Keskustelemme kanssasi ennen soittoajan varaamista palvelusta ja elämäntilanteestasi. Teemme yhteisen päätöksen soittoajan varaamisesta ja valitsemme sinulle sopivan vertaisen.

Vertaisen kanssa on mahdollista keskustella 1-3 kertaa.

Puhelinkeskustelut ovat luottamuksellisia ja vaitiolosääntöä kunnioitetaan. Vaitiolositoumus ulottuu myös keskustelun päättymisen jälkeen.

Vertaispuhelimen toteutuksesta vastaavat Pelirajat’on ja Peluuri


Pyydä soittoaikaa

* (pakollinen kenttä)

Nimi/nimimerkki*

Olen*
PelaajaLäheinen
MiesNainen
Ruotsinkielinen

Ikä*

Puhelin:*

Paikkakunta*

Mitä odotat & toivot vertaispuhelulta?*

Haluan tilata Pelirajat'on-uutiskirjeen sähköpostiini

Vertaispuhelimen rekisteriseloste

Lue lisää