Hyppää sisältöön

Mikä vertaispalvelu sopii parhaiten läheiselle?

Läheisille

Mikä vertaispalvelu sopii parhaiten läheiselle?

Pelirajaton tarjoaa rahapelaajien läheisille vertaistukea kasvokkain, verkon ja puhelimen välityksellä. Vertaistuen palvelut ovat jaoteltu lyhempiin- tai pidempikestoisempiin palveluihin, mikä mahdollistaa osallistumisen matalalla kynnyksellä, omien aikataulujen tai jopa oman luonteenpiirteen mukaan.

Katso, mikä palvelumuoto sinulle sopisi parhaiten, tutustu lisää ja hae mukaan.

Puhelimitse aikataulusi mukaan

Jos aikataulusi on tiukka ja kaipaat joustavuutta vertaispalvelulta, sinulle sopii parhaiten kertaluontoinen vertaispuhelu tai pidempikestoisempi tukihenkilösuhde. Tukihenkilön kanssa tehdään yhteistyötä 3 kuukauden ajan ja pääset itse vaikuttamaan aikatauluihin, koska keskustelut käydään yhteisen aikataulun mukaisesti puhelimitse tai Teamsin välityksellä.

Vertaispuhelu on kertaluontoinen palvelu, jossa vertaisohjaaja tarjotaa sinulle tunnin ajan yhteisen aikataulun mukaan. Voit keskustella mm. omasta tilanteestasi, kysyä neuvoa tai vinkkejä, miten vertaisohjaaja on selättänyt haasteellisen elämäntilanteen.

Kirjoittaminen ja ilta-aika luonnistuu parhaiten

Onko sinulle luontevampaa kirjoittaa chatiin kuin kilauttaa kaverille? Onko aihe arka ja kaipaat enemmän anonyymisti lisätietoa? Onko ilta-ajat parhaita omaan aikatauluun?

Jos vastasit näihin myönteisesti, sinulle sopii parhaiten Pelirajaton-chat tai ryhmächat. Molemmissa chateissa pääset vapaasti keskustelemaan vertaisohjaajan kanssa. Pelirajaton pyrkii järjestämään erillisiä läheisten iltoja, jolloin pääset keskustelemaan toiselle läheiselle tai läheisille.

Sinun on kuitenkin mahdollista keskustella myös pelaajataustaisen vertaisohjaajan kanssa esimerkiksi Pelirajaton-chatissa.

Chatit pyörivät kevät ja syyskauden puolessa välissä tiuhaan. Chattien ajat vaihtelevat, joten voit tarkastaa ajankohtaisimmat aikataulut nettivertaistuen verkkosivuilta.

Läheisyyttä ja pohdiskelua kahvin äärellä

Jos sinua kiinnostaa enemmän kohdata ihmisiä kasvokkain ja istua alas kahvin kera kerta viikkoon tai viikonlopun ajan, seuraavat palvelut ovat sinulle. Pelirajaton järjestää voimaviikonloppuja, vertaislomia ja vertaisryhmiä läheisille, joissa ryhmät kokoontuvat tietyn aikataulun mukaan ja pohtivat ennalta määriteltyjen teemojen kautta omaa elämäntilannettaan.

Vertaisryhmät kestävät aina 6:sta viikosta 12:sta viikkoon. Tapaamiset ovat kerran viikossa, kaksi tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjaa läheistaustainen vertaisohjaaja. Teemoitetut ryhmän pohdintatehtävät ohjaavat vapaata keskustelua. Vapaan keskustelun kautta läheiset ovat kertoneet kokeensa häpeän ja syyllisyyden madaltumista, ymmärryksen itseään ja pelaajaa kohtaan lisääntyvän, sekä ovat kokeneet saaneensa lisää voimavaroja muuttaa elämää ja lisätä omaa hyvinvointia.

Voimaviikonloppu vietetään hotellissa tai kuntoutuskeskuksessa, joissa usein pääsee nauttimaan myös majoituksen palveluista, kuten spa-osastosta tai kuntosalista. Viikonlopun aikana käsitellään omaa tilannetta, pääsee kuulemaan muiden kokemuksia ja saa vinkkejä hankaliin tilanteisiin ja näkökulmia, miten omaa hyvinvointia voi ja kannattaa parantaa, vaikka toinen pelaa. Useat ovat pitäneet viikonlopuista sen tiiviyden vuoksi. Bonuksena: ei tiskejä, ruuanlaittoa tai siivoamista, voit vain nauttia hyvän ruuan ja mukavien ihmisten kanssa viikonlopusta.

Vertaisloma painottuu terveyden- ja hyvinvoinnin oppimiseen sekä ylläpitämiseen. Vertaislomalla on oma ryhmä, jonka mukana kuljet saman aikataulun mukaisesti eri luennoilla ja liikuntatunneilla. Pelirajaton tarjoaa kaksi tuntisen vertaishetken jokaisena vertaislomapäivänä. Muu toiminta on lomapaikan järjestämää toimintaa.

Teekupin kanssa oman sohvan nurkassa toimii aina

Jos viime vuodet ovat jotain meille opettanut, niin sen, että kotisohvalta voi pyörittää kokonaista elämää. Jos tämä on sinun juttusi, niin Teams-ryhmät voivat olla myös.

Teams-ryhmät toimivat samaan tapaan kuin kasvokkaiset ryhmät, mutta välineenä toimii tekniikka ja alustana/sovelluksena Teams. Ryhmät toimivat kamera päällä, jotta löydetään yhteisen luottamus ja saadaan kohtaamisista enemmän vertaisuuden kokemusta.

Tapahtumat ja webinaarit kiinnostavat

Eikö jutustelu ja elämän pohtiminen muiden kanssa ole sinun juttusi? Oletko tiedonjanoinen ja kaipaat aina jotain uutta opittavaa? Koet, että kaipaat tietoa läheisen kokemista haitoista, haluat täsmävinkkejä ja -infoa rahapeliaiheesta? Uskoisimme, että ainakin alkuun webinaarit ja tapahtumat ovat juuri sinulle.

Tilaa esimerkiksi Pelirajaton-uutiskirje, niin saat aina ajankohtaisimmat tiedot tulevista tapahtumista. Muista osallistua mukaan, niin pääset nauttimaan uuden oppimisesta.


Läheisten vertaispalvelut yhdestä paikasta:

Vertaispalvelut ja lyhyen ja pidempikestoisien palveluiden vaikutuksia voit lukea alla olevan linkin takaa.


Läheisille vinkkejä ja blogikirjoituksia