fbpx Hyppää sisältöön

Mikä vertaispalvelu sopii parhaiten läheiselle?

Läheisille

Mikä vertaispalvelu sopii parhaiten läheiselle?

Pelirajaton tarjoaa rahapelaajien läheisille vertaistukea kasvokkain, verkon ja puhelimen välityksellä. Vertaistuen palvelut ovat jaoteltu lyhempiin- tai pidempikestoisempiin palveluihin, mikä mahdollistaa osallistumisen matalalla kynnyksellä, omien aikataulujen tai jopa oman luonteenpiirteen mukaan.

Katso, mikä palvelumuoto sinulle sopisi parhaiten, tutustu lisää ja hae mukaan.

”Tunti silloin tällöin riittää, kiitos.”

Jos aikataulusi on tiukka ja kaipaat joustavuutta vertaispalvelulta, sinulle sopii parhaiten kertaluontoinen vertaispuhelu tai pidempikestoisempi tukihenkilösuhde. Tukihenkilön kanssa tehdään yhteistyötä 3 kuukauden ajan ja pääset itse vaikuttamaan aikatauluihin, koska keskustelut käydään yhteisen aikataulun mukaisesti puhelimitse tai Teamsin välityksellä.

Vertaispuhelu on kertaluontoinen palvelu, jossa vertaisohjaaja tarjotaa sinulle tunnin ajan yhteisen aikataulun mukaan. Voit keskustella mm. omasta tilanteestasi, kysyä neuvoa tai vinkkejä, miten vertaisohjaaja on selättänyt haasteellisen elämäntilanteen.

Mistä löytyy chat, josta voin kysyä asiaani anonyymisti?

Onko sinulle luontevampaa kirjoittaa chatiin kuin kilauttaa kaverille? Onko aihe arka ja kaipaat enemmän anonyymisti lisätietoa? Onko ilta-ajat parhaita omaan aikatauluun?

Jos vastasit näihin myönteisesti, sinulle sopii parhaiten Pelirajaton-chat tai ryhmächat. Molemmissa chateissa pääset vapaasti keskustelemaan vertaisohjaajan kanssa. Pelirajaton pyrkii järjestämään erillisiä läheisten iltoja, jolloin pääset keskustelemaan toiselle läheiselle tai läheisille.

Sinun on kuitenkin mahdollista keskustella myös pelaajataustaisen vertaisohjaajan kanssa esimerkiksi Pelirajaton-chatissa.

Chatit pyörivät kevät ja syyskauden lähes viikottain 2-4 kertaa viikossa.

Rauhassa pohdiskelu kahvin äärellä on ihanaa.”

Onko sinusta mukavaa kohdata ihmisiä kasvokkain? Kaipaatko aikaa ja tilaa pohtia tilannettasi? Haluatko oppia, miten elämä pelaajan kanssa onnistuu, kuluttamatta itseäsi loppuun? Nämä seuraavat palvelut ovat selkeästi juuri sinun juttusi!

Pelirajaton järjestää voimaviikonloppuja, vertaislomia ja vertaisryhmiä läheisille, joissa ryhmät kokoontuvat tietyn aikataulun mukaan ja pohtivat ennalta määriteltyjen teemojen kautta omaa elämäntilannettaan.

Vertaisryhmät kokoontuvat yhteensä 8 kertaa. Tapaamiset ovat kerran viikossa, kaksi tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjaa läheistaustainen vertaisohjaaja. Teemoitetut ryhmän pohdintatehtävät ohjaavat vapaata keskustelua.

Vertaisryhmien palautteissa läheiset ovat kertoneet kokeensa häpeän ja syyllisyyden madaltumista, ymmärryksen itseään ja pelaajaa kohtaan lisääntyvän, sekä ovat kokeneet saaneensa lisää voimavaroja muuttaa elämää ja lisätä omaa hyvinvointia.

Voimaviikonloppu vietetään kuntoutuskeskuksessa, joissa usein pääsee nauttimaan myös majoituksen palveluista, kuten spa-osastosta tai kuntosalista. Viikonlopun aikana käsitellään omaa tilannetta ja pyritään hahmottamaan mikä saisi haastavasta tilanteesta vähemmän haastavan. Viikonloppuna pääsee kuulemaan muiden kokemuksia ja se tarjoaa uusia näkökulmia, miten omaa hyvinvointia voi ja kannattaa parantaa, vaikka toinen pelaa. Useat ovat pitäneet viikonlopuista sen tiiviyden vuoksi. Bonuksena: ei tiskejä, ruuanlaittoa tai siivoamista, voit vain nauttia hyvän ruuan ja mukavien ihmisten kanssa viikonlopusta.

Vertaisloma painottuu terveyden- ja hyvinvoinnin oppimiseen sekä ylläpitämiseen. Vertaislomalla on oma ryhmä, jonka mukana kuljet saman aikataulun mukaisesti eri luennoilla ja liikuntatunneilla. Pelirajaton tarjoaa kaksi tuntisen vertaishetken jokaisena vertaislomapäivänä. Muu toiminta on lomapaikan järjestämää toimintaa.

Oma sohvanurkka, viltti ja teekuppi – toimii!!

Jos viime vuodet ovat jotain meille opettanut, niin sen, että kotisohvalta voi pyörittää kokonaista elämää. Jos tämä on sinun juttusi, niin Teams-ryhmät voivat olla myös.

Teams-ryhmät toimivat samaan tapaan kuin kasvokkaiset lähiryhmät, mutta välineenä toimii tekniikka ja alustana/sovelluksena Teams. Ryhmät toimivat kamera päällä, jotta löydetään yhteisen luottamus ja saadaan kohtaamisista enemmän vertaisuuden kokemusta.

”Tehokkuus ennen kaikkea: Tapahtumat ja webinaarit kiinnostavat

Oletko tiedonjanoinen ja kaipaat aina jotain uutta opittavaa? Eikö jutustelu ja elämän pohtiminen muiden kanssa ole sinun juttusi? Koet, että kaipaat tietoa läheisen kokemista haitoista, haluat täsmävinkkejä ja -infoa rahapeliaiheesta?

Uskoisimme, että ainakin alkuun webinaarit ja tapahtumat ovat juuri sinulle. Läheisille on mm. webinaareja, joita pitävät Pelirajaton-toiminnan vertaisohjaajat. Joskus tapahtumat ovat kaupunkikohtaisia, mutta pyrkimyksemme on lähtökohtaisesti jakaa tietoa ja vertaisuutta valtakunnallisesti.

Webinaareihin voi osallistua vaikka yhdessä pelaajan kanssa ja jatkaa keskustelua kotona tilaisuuden jälkeen.

Tilaa Pelirajaton-uutiskirje, niin saat aina ajankohtaisimmat tiedot tulevista tapahtumista. Ilmoittaudut vain mukaan ja pääset nauttimaan uuden oppimisesta.


Läheisten vertaispalvelut yhdestä paikasta

Vertaispalvelut ja lyhyen ja pidempikestoisien palveluiden vaikutuksia voit lukea alla olevan linkin takaa.


Läheisille vinkkejä ja blogikirjoituksia