fbpx Hyppää sisältöön

Läheisten verkkovertaisryhmä käynnistyy

Läheisille, Vertaisryhmät

Kaipaatko tukea pelaajan läheisenä elämiseen ja vinkkejä omaan jaksamiseen? Tule mukaan rahapelaajien läheisille tarkoitettuun verkkovertaisryhmään.

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden keskustella ja jakaa kokemuksia vertaisten kanssa suljetussa verkkoryhmässä. Pohdimme yhdessä ongelmallisen pelaamisen vaikutuksia läheisiin, sekä opimme miten omaa jaksamista ja hyvinvointia voi tukea. Seitsemän viikkoa kestävä ryhmä käynnistyy ke 1.11.2017 ja siihen otetaan mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ryhmä on tarkoitettu kaikille läheisille: puolisoille, vanhemmille ja lapsille.

Verkkoryhmää ohjaavat kaksi Pelirajat’on-vertaisohjaajaa, joilla on oma kokemus pelaajan läheisenä elämisestä. Taustatukena on Pelirajat’on-toiminnan työntekijä.

Joka viikko ryhmässä käsitellään yhtä läheisen jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta olennaista teemaa. Teemoihin liittyy erilaisia tehtäviä, joita voit tehdä viikon aikana joustavasti oman aikataulusi mukaan. Viikko käynnistetään aina keskiviikkona ja yhteisestä pohdinnasta tehdään yhteenvetoa maanantain ja tiistain aikana. Ryhmään voi halutessaan osallistua myös anonyymisti.

Ryhmässä käydään läpi mm.

  • rahapeliongelmaa ja sen vaikutuksia läheisiin
  • ihmissuhteita ja vuorovaikutustaitoja
  • selviytymiskeinoja, ratkaisuja ja auttamisen rajoja
  • omaa jaksamista, voimavaroja ja hyvinvointia
  • omien tavoitteiden mukaista muutosta ja sen ylläpitämistä

Ilmoittautuminen

Ryhmä on jo alkanut, eikä siihen oteta enää mukaan uusia jäseniä.