fbpx Hyppää sisältöön

Apua rahapeliongelmaan

Apua rahapeliongelmaan

Suomessa peliongelmaan on tarjolla monipuolisesti apua pelaajille ja läheisille. 
Tälle sivulle olemme koonneet apua tarjoavia tahoja.

Pelirajaton-toiminta

Pelirajaton-vertaisryhmät tarjoavat maksuttomia vertaistukiryhmiä niin ongelmallisesti pelaaville kuin läheisillekin. Ryhmiä on maanlaajuisesti ympäri Suomea. Katso kaikki ryhmät täältä. Vaikka sinun paikkakunnallasi ei olisi ryhmää, kannattaa silti ottaa yhteyttä – ryhmiä perustetaan jatkuvasti lisää.

Pelirajaton tarjoaa vertaistukea myös puhelimitse ja verkossa sekä voimavarakursseilla ja lomilla.

Peluuri

Peluuri on ongelmapelaajille ja heidän läheisilleen suunnattu palvelukokonaisuus. Peluurin palvelukokonaisuuden tuottavat Sininauhaliitto ja A-klinikkasäätiö.

Peluurin auttava puhelin toimii numerossa 0800 100 101, ja siihen voi soittaa arkisin klo 12-18 maksuttomasti ja nimettömästi. Peluurin nettisivuilla toimiva Peli poikki -ohjelma tarjoaa kahdeksan viikon ohjelman, jossa tukenasi on oma terapeutti. Ohjelma sisältää omaa opiskelua, tehtäviä, keskustelufoorumin ja viikoittaiset puhelut terapeutin kanssa. Ohjelman aikana päätät haluatko pistää pelin poikki kokonaan vai laittaa sille rajat.

Tiltti

Tiltti on pelihaittoihin keskittyvä tieto- ja tukipiste, joka tarjoaa tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan, eriasteisten peliongelmien selvittelyyn ja peliriippuvuuteen. Tilttiin ovat tervetulleita pelaajat ja heidän läheisensä yhdessä tai erikseen.

Tiltti on julkaissut tuoreella internetsivustollaan Kokemuksia peliongelmista Kokemusten puun, joka kertoo peliongelmista pelaajien omalla äänellä. Puuhun on kerätty rahapeliongelmista selvinneiden ihmisten henkilökohtaisia kokemuksia

Muut mahdollisuudet

Ongelmalliseen pelaamiseen voit pyytää apua myös sosiaalitoimistoista, terveyskeskuksilta ja -asemilta.

  • Taloudellisissa ongelmissa voit hakea apua kunnallisesta talous- ja velkaneuvonnasta. Myös Takuu-Säätiö tarjoaa maksutonta ja anonyymiä puhelinneuvontaa arkisin klo 10-14 välillä numerossa 0800 9 8009.
  • THL:n Rahapelit-sivustolle on koottu materiaalia rahapelihaittojen ehkäisyn ja hoidon tueksi.
  • Nimettömät pelurit – Gamblers Anonymous on peliongelmaisten vertaistukiryhmä.
  • Päihdelinkki on kattava riippuvuuksia ja päihteitä käsittelevä sivusto. Sivut sisältävät tietoa, testejä, keskustelupalstoja ja neuvontaa.
  • Ehyt ry