fbpx Hyppää sisältöön

Uudistettu kokemusasiantuntijakoulutus

Kokemusasiantuntijat

Uudistettu kokemusasiantuntijakoulutus

Uudistettu kokemusasiantuntijakoulutus (yhteistyössä TeX-hankkeen kanssa) on tullut päätökseensä ja maaliskuun aikana kuusi uutta kokemusasiantuntijaa vastaanottaa todistuksen.

Kokemusasiantuntijakoulutus uudistettiin osana TeX-hanketta (Erasmus+ 2020–2023). Uudistuksen ydinajatuksena oli kehittää ja syventää kokemusasiantuntijoiden tietotaitoa ja vastata tulevaisuuden strategioihin, joissa kokemusasiantuntijuus mainitaan ja tunnustetaan osana palveluita.

Koulutuksen kestoksi muodostui 6 kuukautta, joka piti sisällään 2 lähiviikonloppua, lukuisia kirjallisia tehtäviä Howspace-alustalla sekä Teams-tapaamisia. Koulutuksen aikana käytiin läpi niin rahapelijärjestelmiä kuin lainsäädäntöäkin, omaa kokemuspuheenvuoroa unohtamatta. Toisena lähiviikonloppuna Aluetuen työntekijät Corinne Björkenheim ja Mirka Mikkola saapuivat koulutukseen vieraiksi ja lauantaipäivä työskenneltiin palveluiden kehittämisen parissa.

Uudet koulutuksen suorittaneet kokemusasiantuntijat vastaanottavat todistuksensa maaliskuun aikana arviointikeskustelun jälkeen. Rahapelipoliittinen tilanne Suomessa näyttää siltä, että kokemusasiantuntijoiden näkemykselle, osallisuudelle ja vaikuttamiselle on tarvetta myös tulevaisuudessa. Koulutuksesta TeX-hankkeen osalta vastannut hankesuunnittelija Jenna Mäkelä on vakuuttunut siitä, että Pelirajattoman kokemusasiantuntijat tuovat jatkossakin syvää osaamista pelihaittakeskusteluun. ”Puolen vuoden aikana olen kokenut valtavaa ylpeyttä koulutukseen osallistuneiden tietotaidosta ja sen ilmiöimäisestä syventymisestä. Kokemusasiantuntijuus on lunastanut oman paikkansa asiantuntijatyössä ja olen iloinen siitä, että voin jatkossakin ylpeänä suositella Pelirajattoman kokemusasiantuntijoita niin keskustelutilaisuuksiin, koulutuksiin, kuin eri tuki- ja hoitopalveluihinkin.”