fbpx Hyppää sisältöön

Joulunajan tukea ja apua

Tiedotteet

Tukea ja apua joulunajan sekä vuoden vaihteen jälkeen

Vertaispalvelumme jäävät joululomille 19.12. jälkeen. Pelirajaton tarjoaa jälleen vertaistukea chatin ja puhelinpalvelun muodossa tammikuun loppupuolella.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, muille yhteistyötahoille, erityisesti vertaisohjaajillemme ja kokemusasiantuntijoille jälleen hienosta syksystä ja vuodesta!

Nähdään ja kuullaan jälleen vuonna 2024.

Pelirajaton


Pelirajattoman kevät 2024

Pelirajattoman kevään tarjonta ei ole kaukana.
Osaan, kuten vertaislomalle voit jo hakea joulun alla. Osan, kuten vertaisryhmien ja voimaviikonlopun haut avautuvat tammikuun aikana.

Merkkaajo valmiiksi esimerkiksi vertaisryhmien hakulomakkeen avaamisajankohdan. Lisätietoa ajankohtaisista tiedotteista saat, kun tilaat Pelirajaton-uutiskirjeen.

Merkitse kalenteriisi ajankohdat, hae mukaan ja lähde matalalla kynnyksellä kohti muutos- ja toipumismatkaasi.

Katso kevään 2024 vertaistuen tarjonta 👇🏽

Vertaisryhmät

Vertaisryhmiin voit hakea 8.1.2024 lähtien.
Vertaisryhmien tiedot ja kaupungit varmistuvat helmi-maaliskuun vaihteessa.

Vertaisloma

Kevät 2024 vertaisloma

Loma-aika: 14.–19.4.2024
Paikka: Rokua Health & Spa
Hakuaika päättyy: 14.1.2024

Voimavarakurssi

Viisipäiväinen voimavarakurssi kannustaa kohti elämänmuutosta – kohti pelaamattomuutta ja hyvinvoivaa arkea. Kurssi pidetään Keski-Suomen idyllissä, Peurungan kauniin luonnon helmassa. Iltaisin käytössäsi on myös kylpylän palvelut.

Kevät 2024

Hakuaika päättyy: ma 22.4.
Kurssiaika: su 12.5. – pe 17.5.2024
PaikkaPeurunka, Laukaa
Omavastuuosuus: 50 € (10 € / päivä)
Valintapäätös tehdään: ilmoitetaan myöhemmin

Voimaviikonloppu

Läheisten voimaviikonlopulle haetaan rahapelaajien läheisiä, jotka kaipaavat tietoa, pientä hengähdystaukoa arjesta sekä vertaistukea.

Hakuaika alkaa ma 29.1.

Chatit, vertaispuhelin ja tukihenkilöt

Joululomien päätyttyä myös chat, tukihenkilötoiminta sekä vertaispuhelin pyörähtävät käyntiin tammikuun aikana. Myöhemmin keväällä ryhmächatit jatkavat.

Matalan kynnyksen tuki koko joulunajan

Toricast on podcast, joka antaa rehellisen äänen toiminnallisten riippuvuuksien inhimilliseen puoleen – yksilöihin riippuvuuksien takana. Toricast luo toivoa ja tarjoaa tiedon lisäksi vertaistukea. Toria juontaa Petri ja Heli, joilla on henkilökohtainen kokemus rahapelaamisen haitoista – Petri on toipuva pelaaja ja Heli voimaantunut läheinen.

Toricastia tuottaa Sosped-säätiön Pelirajaton.


Peluuri

Peluurin auttava puhelin ja chat ovat suljettuina

  • Joulupäivänä ja Tapaninpäivänä 25. – 26.12.2023
  • Uudenvuodenpäivänä 1.1.2024

Jos oma tai sinulle tärkeän ihmisen pelaaminen aiheuttaa huolta tai tarvitset kiireellistä keskusteluapua, älä jää yksin. Tukea on tarjolla myös joulunpyhinä.

Tulevan vuoden ensimmäinen Tehostartti muutokseen -ryhmä rahapelaajille alkaa 8.1.2024, haku siihen aukeaa 18.12.2023.

Tieto- ja tukipiste Tiltti

Tieto- ja tukipiste Tiltti toimii eri paikkakunnilla

Peliklinikka

Peliklinikka on rahapeliongelmiin erikoistunut palvelukokonaisuus, joka tarjoaa apua myös muusta digipelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin.  Peliklinikka palvelee pelaajia, heidän läheisiään ja heitä työssään kohtaavia ammattilaisia. Palvelut ovat maksuttomia, ja osa palveluista on valtakunnallisia.


Mieli ry

Kaipaatko henkilöä, jonka kanssa keskustella haastavasta tilanteestasi? Keskusteluapua kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa matalalla kynnyksellä ja ilman lähetettä.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Puolustamme kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö.

Mieli ry:n Valtakunnallinen Kriisipuhelin palvelee suomeksi numerossa 09 2525 0111. 

Hätätapauksissa soita yleiseen hätänumeroon 112.


Pelituki

Pelituki tuottaa ja välittää tietoa raha- ja digipelaamisesta, peliongelmista ja liiallisesta internetin käytöstä. Pelituen tavoitteena on kehittää peli- ja nettihaittojen ehkäisyä, tunnistamista ja hoitoa.

Pelituki tarjoaa verkon välityksellä pelaamiseen liittyvää oma-apu -materiaalia ja testejä.

Pelituki toimintaa toteuttavat Sovatek-säätiö, Kuopion kriisikeskus ja Kirkkopalveluiden riippuvuustyön kehittämisyksikkö.


Muut palvelut:

  • Oman kotipaikkakunnan terveyspalvelut. Oman paikkakunnan terveyspalveluihin kannattaa hakeutua, jos koet tilanteesi hankalaksi. Terveyspalveluista voit tiedustella minkälaisia mahdollisuuksia paikkakunnallasi on hoitaa rahapelaamiseen liittyviä haittoja. Katso oman paikkakuntasi terveyspalveluiden kesäajat erikseen esimerkiksi paikkakunnan omilta verkkosivuilta.
  • Oman alueesi mielenterveys- ja päihdetyö palvelut auttavat. Julkiset mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat maksuttomia. Ne on tarkoitettu sekä pelaajille että läheisille. Hoitoon pääsee eri tavoilla paikkakunnasta riippuen. Hae oman kuntasi mielenterveys- ja päihdepalveluiden yhteystiedot netistä.
  • Seurakuntapalvelut tukevat vaikeissa tilanteissa. Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi antaa keskustelutukea, hänellä on myös mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Voit hakea apua siitä evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnasta, jonka alueella asut. Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen.