Hyppää sisältöön

Tukea ja apua pelaajille ja läheisille kesällä 2021

Yleinen

Kuten monet työyhteisöt, myös Pelirajaton-tiimi jää suurimmaksi osaksi kesälomille heinäkuun alkaessa – osa jo juhannuksesta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin, tukea ja apua on aina saatavilla.

Keräsimme alle eri tukipalveluita, jotka palvelevat sinua myös kesällä. Pelirajaton-toiminnan syksyn tarjonta ei ole myöskään kaukana, joten tutustu tarjontaan alta ja hae jo mukaan.

Tukea ja apua – kesä 21
Tieto- ja tukipiste Tiltti
Peluuri
Muut palvelut
Kriisi- tai hätätilanteessa
Pelirajaton-toiminnan syyskausi


Tiltin kesätoiminta 2021

Peliklinikan tieto- ja tukipiste Tiltin pelaajille ja läheisille suunnatut ryhmät ja toiminta jatkuu myös kesällä.

Pelaajille suunnattu vertaisrinki toimii Zoomin kautta keskiviikkoisin klo 17-18Ilmoittaudu Zoom Vertaisrinkiin laittamalla viestiä tiltti@sininauha.fi -osoitteeseen, niin lähetämme sinulle osallistumislinkin sähköpostitse.

Läheisten vertaisrinki toimii kerran kuukaudessa torstaisin (3.6., 1.7. ja 5.8.
) klo 16–18. 

Tiltti tarjoaa myös tänä kesänä yhteistä toimintaa myös ulkona
. Katso tarkemmat tiedot Tiltin kesätoiminnasta Tiltin verkkosivuilta.


Peluurin auttava puhelin ja chat sekä pelaajille että läheisille

Peluurin auttava puhelin (avoinna ma-pe klo 12–18) toimii normaaliin tapaan koko kesän.
Voit soittaa numeroon 0800 100 101 nimettömänä kaikesta pelaamisen hallintaan liittyvästä.
Puhelu on maksuton.

Peluuri tarjoaa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin chat-palvelua klo 12–15. Chatissa voit keskustella kahdestaan, nimettömästi Peluurin työntekijän kanssa mistä tahansa pelaamisen hallinnan vaikeuksiin tai peliongelmaan liittyvästä. Chatiin pääset liittymään Peluurin verkkosivuilta.

Peliklinikka

Peliklinikan uutiskirjeestä löytyvät selkeä ohjeistus ylläolevien tahojen kesätoiminnasta, sekä hoidollisen keskusteluavun numero helsinkiläisille, vantaalaisille sekä kauniaislaisille.

Peliklinikan kesäkuun uutiskirje


Muut palvelut

  • Aina voit hakeutua hoitoon oman terveyspalveluiden piiriin. Usein lääkärin kanssa keskustelu auttaa löytämään oikeita ratkaisuja tilanteeseesi.
  • Oman alueesi mielenterveys- ja päihdetyö. Julkiset mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat maksuttomia. Ne on tarkoitettu sekä pelaajille että läheisille. Hoitoon pääsee eri tavoilla paikkakunnasta riippuen. Hae oman kuntasi mielenterveys- ja päihdepalveluiden yhteystiedot netistä.
  • Seurakuntapalvelut. Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi antaa keskustelutukea, hänellä on myös mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Voit hakea apua siitä evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnasta, jonka alueella asut. Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen.

Kriisi- tai hätätilanteessa

Mikäli sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai elämäntilanteesi on hyvin kriisiytynyt, kannustamme soittamaan Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Kriisipuhelimen lisäksi kunnalliset terveyspalvelut auttavat tarvittaessa. Katso oman paikkakuntasi terveyspalveluiden kesäajat erikseen esimerkiksi paikkakunnan omilta verkkosivuilta.


Pelirajaton-toiminnan syyskausi

Pelirajaton tarjoaa jälleen elokuun loppupuolelta lähtien eri palveluista niin pelaajille kuin läheisille. Eri palveluihin voi laittaa hakulomakkeen ja olemme sinuun yhteydessä syyskauden alkaessa.

  • Vertaistukiryhmät. Osa ryhmistä saattaa aloittaa toimintaansa jo syyskuun puolessavälissä. Laita hakulomake vertkkosivujen kautta, niin ohjaaja on sinuun yhteydessä ennen ryhmän alkua.
  • Loma. Seuraava loma on marraskuussa, mutta hakuaika päättyy jo 1.8. Tutustu lomaan ja laita hakemus Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n sivujen kautta.
  • Voimavarakurssi. Seuraava voimavarakurssi järjestetään Kylpylähotelli Peurungassa lokakuussa. Hakuaika päättyy 19.9.
  • Kesäkauden päätyttyä myös chat, tukihenkilötoiminta sekä vertaispuhelin pyörähtävät käyntiin.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, muille yhteistyötahoille, erityisesti vertaisohjaajillemme ja kokemusasiantuntijoille jälleen hienosta keväästä! Kesän jälkeen jatketaan levänneinä ja uusilla tuulilla.