fbpx Hyppää sisältöön

Etsimme uusia vertaisohjaajia

Vertaisohjaajat

Onko sinulla oma kokemus ongelmallisesta rahapelaamisesta tai pelaajan läheisenä elämisestä? Etsimme uusia vertaisohjaajia Pelirajat’on-ryhmiin, joita järjestetään ympäri Suomea noin 15 kaupungissa.  Tule mukaan maksuttomaan ohjaajakoulutukseen, joka järjestetään Helsingissä 2-4.2. & 23-25.2.2018. Vertaisohjaajan peruskoulutus on sinulle maksuton. Pelirajat’on maksaa matka-, ruoka- ja yöpymiskulut.

Vertaisuus tarkoittaa sitä, että sinulla on oma kokemus ongelmallisesta rahapelaamisesta tai läheisenä elämisestä. Sinulla on siis tietoa, jota kaikilla ei ole. Pelirajat’on-vertaisohjaajana tuet kanssakulkijoita ja pääset osaksi aktiivista vertaisohjaajien yhteisöä, johon kuuluu yli 80 ohjaajaa ympäri Suomea.

Ohjaamisesta ei makseta palkkiota, vaan se perustuu vapaaehtoisuuteen. Toisaalta, siitä ei synny myöskään kuluja, vaan korvaamme ohjaamisesta aiheutuvat kulut.

Peruskoulutuksen jälkeen olet tervetullut ohjaajayhteisöön ja sen virkistystapahtumiin ja täydennyskoulutuksiin, joita järjestetään pari kertaa vuodessa. Myöhemmin sinulla on mahdollisuus kokeilla myös muuta ja kouluttautua esimerkiksi ohjaajaksi vertaispuhelimeen tai verkkoonkokemusasiantuntijaksi sekä mentoriksi.

”Minulle muiden auttaminen, se vaan on se juttu. Kun on ollut aina todella itsekäs, niin se, että voin nykyään toimia näin epäitsekkäästi ja olla mukana vapaaehtoistoiminnassa, on hyvin motivoivaa.”

”Vertaisryhmän ohjaaminen on minulle osa toipumisprosessia. Jokainen ryhmä ja ryhmäläinen on opettanut jotakin. Kahden ryhmänohjausvuoden aikana olen oppinut seisomaan omilla jaloillani, kasvanut aikuiseksi.”

”Huikein kokemus ohjaajana on ollut yhdessä otetut askeleet, ihmisten unelmat ja niiden toteutuminen. Kun tärkeimmät asiat tuodaan ryhmään, se kertoo verratonta tarinaa vertaistoiminnasta.”

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen >